Live

Mircea Geoană, despre tentativa de asasinat asupra lui Robert Fico: „Este cutremurător ce s-a întâmplat astăzi în Slovacia”

Data publicării:
Mircea Geoană. FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a declarat şocat de atacul armat comis miercuri asupra prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico.

„Este cutremurător ce s-a întâmplat astăzi în Slovacia! Sunt şocat de împuşcarea prim-ministrului Robert Fico şi îngrijorat în legătură cu starea dânsului de sănătate. Doresc să transmit cele mai bune gânduri celor dragi şi poporului slovac putere să depăşească acest moment cumplit”, a scris Geoană pe Facebook.

Starea premierului Robert Fico este extrem de gravă şi este în continuare supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Roosvelt din Banska Bystrica, a anunţat vicepremierul şi ministrul apărării Robert Kalinak.

Fico a fost împuşcat de mai multe ori în stradă, miercuri, în jurul orei 13.00 GMT, în timp ce părăsea o reuniune guvernamentală în Handlova, un mic oraş din centrul ţării.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CCR a validat și candidaturile lui Geoană, Orban și Ciolacu. Contestațiile au fost respinse

Decizia CCR la contestațiile privind candidaturile lui Mircea Geoană și Ludovic Orban

CCR anunţă că s-au depus contestaţii la candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă şi Nicolae Ciucă

Geoană folosește atacul ca metodă de apărare. De ce argumentele sale contra anchetei care îl vizeaza pe Rareș Mănescu nu sunt credibile

Partenerii noștri