Live

Zeci de mii de animale de companie riscă să moară în Wuhan după ce oamenii nu s-au mai putut întoarce la casele lor

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Asociaţiile pentru protecţia animalelor din Wuhan au iniţiat o procedură de salvare a animalelor de companie blocate în case fără apă şi hrană, deoarece stăpânii lor nu s-au mai putut întoarce în oraş din cauza interdicţiilor impuse de coronavirus sau sunt internaţi în spitale, relatează NBC News.

Potrivit unei asociaţii din Wuhan care se ocupă de salvarea pisicilor, există între 20.000 şi 30.000 de animale abandonate în case şi care au nevoie de îngrijire. Dintre acestea peste 2.500 au fost salvate de cei 100 de voluntari ai organizaţiei, informează Mediafax.

Cea mai mare provocare a celor care salvează animalele blocate în locuinţe este să pătrundă în casele oamenilor. Unii stăpâni de animale au oferit codul digital de la intrare, în timp ce alţii au indicat voluntarilor de la cine pot procura o copie a cheilor de la casă. În unele cazuri, proprietarii au permis char şi spargerea uşilor pentru ca animalul de companie să fie salvat.

Unul dintre voluntari povesteşte cum a intrat într-o casă unde stăpânul lăsase pisicii lui o rezervă de apă şi mâncare pentru trei zile. Atunci când tânărul a găsit pisica, animalul era extrem de slab şi deshidratat şi părea a fi pe moarte. Din fericire a reuşit să-i acorde îngrijirea necesară la timp.

Directorul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Wuhan a declarat că 3.500 de persoane au cerut ajutorul pentru a le salva animalele de companie la care nu s-au mai putut întoarce din cauza închiderii oraşului. Asociaţia a răspuns la 1.300 de solicitări.

„Lucrăm oră de oră, la sfârşitul zilei trebuie să telefonăm oamenilor care au nevoie de ajutorul nostru în ziua următoare. Ne culcăm după miezul nopţii”, a declarat Du Fan, directorul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Wuhan.

 

 

Majoritatea animalor salvate sunt câini şi pisici, însă s-au primit cereri de ajutor şi de la stăpâni care deţin reptile, iepuri, păsări şi porci pitici.

Voluntarii lasă animalolor mâncare şi apă pentru mai multe zile.

Chen, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a plecat din Wuhan înaintea declanşării epidemiei şi a lăsat în urmă un căţel de în vârstă de 4 luni şi o pisică de 5 luni. După ce a apelat la mai multe asociaţii, unul dintre prietenii săi s-a oferit să îi hrănească animalele.

„Am fost foarte îngrijorat pentru animalele mele atunci când am descoperit că Wuhan este închis şi că nu se ştie când mă voi putea întoarce acasă. Am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a le salva”, a declarat Chen.

Există şi zvonuri conform cărora unele animale au fost abandonate pe străzi deoarece oamenilor le este teamă că patrupedele ar putea contribui la răspândirea coronavirusului.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu există nicio dovadă că animalele precum câinii sau pisicile ar fi purtătoarele de virusului din China.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Medicul de la Casa Albă anunță că starea lui Joe Biden, infectat cu Covid, „s-a ameliorat semnificativ” în ultimele 24 de ore

Casa Albă anunță cum se simte Joe Biden după infectarea cu coronavirus: „Are o stare de slăbiciune generală”

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Partenerii noștri