Live

Yoav Gallant amână vizita în SUA. Netanyahu i-ar fi ordonat ministrului Apărării din Israel să nu plece din țară

Data publicării:
Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării. Foto: Profimedia Images

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a decis să amâne o vizită oficială prevăzută săptămâna aceasta la Washington, devansând astfel o discuţie cu omologul său american, Lloyd Austin, cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu, a anunţat marţi Departamentul american al Apărării, notează AFP, preluată de Agerpres.

„Tocmai am fost informaţi despre amânarea vizitei la Washington a ministrului Yoav Gallant”, a declarat presei Sabrina Singh, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului.

Potrivit mai multor media israeliene care citează surse apropiate subiectului, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a ordonat ministrului să-şi amâne vizita la Washington.

Netanyahu doreşte mai întâi, potrivit acestor surse, să discute telefonic cu preşedintele american, Joe Biden, şi ca guvernul israelian să aprobe răspunsul ţării la atacul iranian împotriva teritoriului său de la 1 octombrie.

Potrivit Teheranului, acest atac, cu 200 de rachete, a fost un răspuns la asasinarea liderului Hezbollahului libanez, Hassan Nasrallah, într-un bombardament israelian şi la aceea, din 31 iulie la Teheran, a liderului Hamasului palestinian, Ismail Haniyeh, în un atac atribuit Israelului.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Pentagonului, Washingtonul este în contact cu israelienii cu privire la răspunsul lor la acest atac.

„Discutăm în continuare asupra răspunsului lor. Nu voi specula mai mult asupra formei pe care ar putea-o lua”, a adăugat Sabrina Singh.

Acest anunţ intervine într-un moment în care Washingtonul, principalul susţinător militar al Israelului, pare neputincios să influenţeze desfăşurarea războiului purtat de un an de Benjamin Netanyahu drept represalii la atacul sângeros al Hamas pe teritoriul său, efectuat la 7 octombrie 2023.

De la această dată, războiul din Orientul Mijlociu a apăsat continuu asupra campaniei electorale americane şi ar putea influenţa şi rezultatul votului din 5 noiembrie.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac al Israelului în Siria: patru morți după o lovitură asupra unei clădiri din Damasc, frecventată de membri ai Hezbollah

Netanyahu anunţă uciderea lui Hachem Safieddine, succesor al liderului Hezbollah. Ce le-a cerut libanezilor și cum i-a amenințat

Hezbollah susține eforturile pentru obținerea unui armistițiu în Liban, pentru prima dată de la escaladarea conflictului cu Israel

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant spune că înlocuitorul lui Nasrallah a fost „probabil” ucis

Partenerii noștri