Live

Val de indignare în Noua Zeelandă după ce o organizație de vânători a promis premii copiilor care ucid pisici

Data publicării:
Pisicile care s-au sălbăticit în Noua Zeelandă sunt considerate o specie dăunătoare. Foto: Profimedia Images

Un concurs prin care copiii din Noua Zeelandă erau încurajați să vâneze pisici care trăiesc în sălbăticie a fost anulat după ce evenimentul a stârnit un val de indignare în această țară, scrie BBC.

Organizatorii partidei de vânătoare anuale au inclus, pentru copii, o categorie nouă în această ediție - cea a vânării de pisici sălbăticite.

Celor mici li s-a zis să nu ucidă pisici de casă, însă aceștia au fost încurajați să ucidă cât mai multe pisici pe care le găsesc în sălbăticie cu putință, pentru un premiu echivalent cu 140 de euro.

Evenimentul a intrat în atenția organizațiilor pentru protecția animalelor care au cerut renunțarea imediată la idee.

Organizatorii au anunțat marți că nu vor mai permite împușcarea pisicilor, afirmând că au primit o serie de "e-mailuri crude și nepotrivite" după ce evenimentul pe care îl plănuiau a fost mediatizat.

"Suntem dezamăgiți și le cerem scuze celor care așteptau cu entuziasm să fie implicați într-un eveniment care are ca scop protejarea păsărilor noastre locale și a altor specii vulnerabile", au scris organizatorii pe Facebook.

Membrii Societății pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale au transmis că sunt bucuroși că această categorie a fost eliminată.

Un reprezentant al Societății a declarat că cei mici, dar și adulții, ar face cu greu diferența dintre "o pisică sălbăticită, una de stradă și una domesticită".

Au existat însă și oameni care au susținut organizatorii partidei de vânătoare. Aceștia spun că pisicile sălbăticite dăunează nu doar speciilor native din Noua Zeelandă ci și fermelor de aici.

În Noua Zeelandă, o gospodărie din două găzduiește cel puțin o pisică. Pisicile au fost aduse pe această insulă la începutul secolului 19 de coloniștii europeni, însă multe dintre feline s-au sălbăticit de atunci.

Societatea de Protecție a Păsărilor din Noua Zeelandă estimează că aceste pisici ucid anual în jur de 1,1 milioane de păsări native, care nu au evoluat să facă față unor astfel de prădători.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

World Vision România lansează raportul anual  „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”

Scrisoarea unei adolescente de 15 ani pentru adulți: „Nu vreau să ne vedeți ca pe o amenințare, ci ca pe un pilon în viața voastră”

Avertismentul UNICEF de Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor: Deciziile liderilor mondiali definesc lumea pe care copiii o vor moşteni

Cele mai mari proteste din ultimele decenii, în Noua Zeelandă. De ce mărșăluiesc Māori care au organizat și un Haka în Parlament

Partenerii noștri