Live

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat miercuri, în faţa unui tribunal federal din Los Angeles, pentru conspiraţie în vederea distribuirii anestezicului chirurgical ketamină, scrie The Guardian preluat de News.ro.

Dr. Mark Chavez, 54 de ani, din San Diego, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii în luna august şi este acum a treia persoană care pledează vinovată în urma supradozei fatale a starului din „Friends” de anul trecut.

Procurorii i-au adus şi alte acuzaţii lui Chavez şi altor două persoane în schimbul cooperării lor, în timp ce urmăresc două ţinte pe care le consideră mai responsabile de moartea prin supradoză: un alt medic şi un presupus traficant care, spun ei, era cunoscut drept „regina ketaminei” din Los Angeles.

Chavez a fost eliberat pe cauţiune după ce şi-a predat paşaportul şi a renunţat la licenţa medicală, printre alte condiţii.

Avocatul său, Matthew Binninger, a declarat după prima înfăţişare în instanţă a lui Chavez, la 30 august, că acesta este „are remuşcări” şi „încearcă să facă tot ce îi stă în putere pentru a îndrepta greşeala”.

De asemenea, împreună cu procurorii federali lucrează asistentul lui Perry, care a recunoscut că l-a ajutat să obţină şi să îşi injecteze ketamină, şi o cunoştinţă a lui Perry, care a recunoscut că a acţionat ca mesager şi intermediar de droguri.

Cei trei ajută procurorii în urmărirea penală a doctorului Salvador Plasencia, acuzat că i-a vândut ilegal ketamină lui Perry în luna dinaintea morţii sale, şi a lui Jasveen Sangha, femeia care, potrivit autorităţilor, i-a vândut actorului doza letală de ketamină. Ambii au pledat nevinovaţi şi îşi aşteaptă procesul.

Chavez a recunoscut că a obţinut ketamină de la fosta sa clinică şi de la un distribuitor angro unde a prezentat o reţetă falsă.

În urma pledoariei de vinovăţie, acesta ar putea primi până la 10 ani de închisoare în momentul pronunţării sentinţei.

Matthew Perry a murit în octombrie 2023

Perry a fost găsit mort de asistenta sa la 28 octombrie. Medicul legist a stabilit că principala cauză a morţii a fost ketamina. Actorul folosea acest medicament prin intermediul medicului său curant, în cadrul unui tratament legal, dar neetichetat pentru depresie, care a devenit din ce în ce mai frecvent.

Perry a început să caute mai multă ketamină decât îi dădea medicul său, spun autorităţile. Cu aproximativ o lună înainte de moartea actorului, acesta l-a descoperit pe Plasencia, care, la rândul său, i-a cerut lui Chavez să obţină drogul pentru el.

„Mă întreb cât de mult va plăti idiotul ăsta”, i-a trimis Plasencia un mesaj lui Chavez. Cei doi s-au întâlnit în aceeaşi zi în Costa Mesa, la jumătatea distanţei dintre Los Angeles şi San Diego, şi au făcut schimb de cel puţin patru fiole de ketamină.

După ce i-a vândut drogurile lui Perry pentru 4.500 de dolari, Plasencia l-a întrebat pe Chavez dacă poate continua să i le furnizeze, astfel încât să devină „furnizorul” lui Perry.

Perry s-a luptat cu dependenţa mulţi ani, încă de pe vremea când juca în "Friends", când a devenit una dintre cele mai mari vedete ale generaţiei sale în rolul lui Chandler Bing. El a jucat în sitcomul de succes de pe NBC alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc şi David Schwimmer timp de 10 sezoane, din 1994 până în 2004.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Familia dată afară din garsoniera primită de la Gigi Becali a spus în ce relații se mai află cu patronul FCSB-ului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premiile Emmy 2024: Fanii lui Matthew Perry sunt furioși. De ce nu a fost omagiat actorul în segmentul „In Memoriam”

Medicul care a a fost de acord să pledeze vinovat în cazul morții actorului Matthew Perry nu va mai putea profesa

Medicul acuzat că i-ar fi dat ketamină actorului Matthew Perry, care a murit de supradoză, va reveni la muncă

„Injectează-mă cu una mare”: Ultimele zile din viața actorului Matthew Perry, care a murit prin supradoză de ketamină

Partenerii noștri