„Injectează-mă cu una mare”: Ultimele zile din viața actorului Matthew Perry, care a murit prin supradoză de ketamină

Data publicării:
'The Circle' film screening, Arrivals, Tribeca Film Festival, New York, USA - 26 Apr 2017
Foto: Matthew Perry / Sursa foto: Profimedia Images

Arestarea a cinci persoane, implicate în moartea prin supradoză de ketamină a actorului Matthew Perry, a dus la dezvăluirea unor detalii cheie despre ultimele zile din viața starului serialului „Friends”, majoritatea petrecute în chinul unei dependențe de ketamină.

Matthew Perry avea să moară la vârsta de 54 de ani pe 28 octombrie, după ce i-ar fi spus asistentului său să-l injecteze „cu una (doză) mare”. Extrasul din documentele nesigilate ale tribunalului federal și din investigația unui examinator medical, arată cronologia sfârșitului vieții lui Perry, scrie Independent.

30 septembrie 2023

Perry și asistentul său personal, Kenneth Iwamasa, s-au întâlnit la casa din cartierul Pacific Palisades din Los Angeles cu dr. Salvador Plasencia. Perry a primit tratamente cu ketamină pentru depresie de la medicul său, dar nu a reușit să obțină atât de multă cât și-a dorit. Plasencia a trimis un mesaj unui prieten medic din San Diego, Mark Chavez, care a fost de acord să obțină mai multă ketamină pentru el.

Mă întreb cât va plăti acest idiot”, i-a scris Plasencia lui Chavez. Cei doi s-au întâlnit în aceeași zi în Costa Mesa, la jumătatea distanței dintre Los Angeles și San Diego pentru cel puțin patru fiole de ketamina.

Plasencia s-a întors la casa lui Perry, unde Iwamasa i-a plătit 4.500 de dolari în numerar pentru fiole. Plasencia ia dat lui Perry două injecții cu ketamina și l-a instruit pe Iwamasa cum să-i facă actorului injecțiile ulterioare. Plasencia i-a trimis un mesaj lui Chavez că experiența „a fost ca un film prost”.

Octombrie 2023

2 octombrie 

Iwamasa i-a trimis un mesaj lui Plasencia spunându-i că nu vrea să cumpere doar doze pentru injecție, ci să rămână cu mai multe fiole de ketamină, referindu-se la aceasta codat, drept „dr. pepper”. A apărut Plasencia, i-a administrat injecțiile lui Perry și a lăsat fiole cu anestezicul.

4 octombrie

Iwamasa i-a injectat ketamină actorului pentru prima dată. I-a trimis un mesaj medicului că a găsit „punctul favorabil” pentru a pune acul, dar că a avut nevoie de mai multe încercări și asta l-a făcut să rămână fără fiole și au nevoie de mai multă ketamină. Plasencia i-a trimis un mesaj lui Chavez, întrebându-l dacă poate continua să furnizeze medicamentul, astfel încât ei să poată deveni cei la care să apeleze Perry.

6 octombrie

Iwamasa i-a spus lui Plasencia că fiolele se epuizează și au nevoie de mai multe. Plasencia a mers la casa lui Perry și i-a vândut una sau mai multe doze.

8 octombrie

La o întâlnire noaptea, târziu, într-o piață comercială din Santa Monica, Plasencia i-a vândut lui Iwamasa patru fiole de ketamina pentru 6.000 de dolari, în numerar.

10 octombrie

Iwamasa l-a condus pe Perry la o parcare publică din Long Beach, unde s-au întâlnit cu medicul. Le-a vândut mai multă ketamina și i-a făcut o injecție lui Perry în timp ce actorul stătea într-o mașină. În aceeași zi, Iwamasa a căutat și mai mult anestezic într-o sursă suplimentară, contactând-ul pe Erik Fleming, un cunoscut al lui Perry.

11 octombrie

Fleming i-a trimis un mesaj lui Iwamasa că poate obține ketamina de la o femeie pe care o cunoaște. „Nu este marcată, dar este uimitoare. El să ia o fiolă să incerce și am mai multe dacă îi place”, a scris Fleming.

Citește și Cine este „Regina Ketaminei”, cea care i-ar fi furnizat drogurile lui Matthew Perry

Femeia, Jasveen Sangha, era cunoscută clienților săi drept „Regina Ketaminei”. Fleming i-a trimis un mesaj lui Iwamasa că ea are de-a face doar „cu celebrități și VIP-uri. Dacă nu ar avea lucruri grozave, și-ar pierde afacerea.”

12 octombrie

Plasencia s-a dus la casa lui Perry, unde a fost plătit cu 21.000 de dolari în numerar, o parte din bani fiind datorată lui pentru achizițiile anterioare de ketamină. În timp ce era acolo, i-a făcut o injecție lui Perry. Actorului i-a crescut imediat tensiunea arterială. Asistentul susține că doctorul i-a spus: „Să nu mai facem asta”.

13 octombrie

Perry a luat o mostră de ketamina de la Sangha și a încercat-o. El și Iwamasa ar fi cerut 25 de fiole, pentru care ar plăti 5.500 de dolari. Fleming le-a lăsat acasă la Perry, o zi mai târziu.

20 octombrie sau în jurul acestei date

Perry a primit ultimul său tratament legal cu ketamină de la medicul său obișnuit, conform unei femeie apropiată lui, al cărei nume a fost redactat în documente oficiale. Femeia a spus că anteriorul său doctor îi administrase tratamente o dată la două zile, dar noul său doctor a spus că Perry se descurcă bine, depresia lui a fost gestionată și nu mai avea nevoie de atâtea tratamente. Femeia le-a spus anchetatorilor că a crezut că Perry nu a mai luat ketamină timp de 19 luni și că nu a existat nicio recidivă.

Ultima săptămână din viața lui Matthew Perry

În jurul datei de 24 octombrie, Perry a vorbit pentru ultima dată cu prietena lui. Ea le-a spus anchetatorilor că a fost bine dispus.

25 octombrie

Iwamasa i-a cerut lui Fleming încă 25 de fiole de ketamina. După ce a luat 6.000 de dolari de la Perry, Fleming a luat ketamină de la Sangha, care i-a spus că propria ei sursă este cunoscută drept „Master Chef”. Între timp, Iwamasa i-a administrat lui Perry cel puțin șase injecții de ketamină.

26 octombrie

Iwamasa i-a administrat din nou lui Perry cel puțin șase injecții de ketamină.

27 octombrie

Asistentul i-a dat din nou actorului cel puțin șase injecții de ketamină. Cu aprovizionarea provenind de la Fleming și Sangha, Perry și Iwamasa nu mai aveau contact cu Plasencia de vreo două săptămâni. Plasencia i-a trimis un mesaj lui Iwamasa, spunându-i că are mai multe de oferit: „Știu că ai menționat că ai făcut o pauză. M-am aprovizionat.”

Ultima zi

Pe 28 octombrie, în jurul orei 8:30 a.m., acționând la îndrumarea lui Perry, folosind seringi de la Plasencia și ketamina de la Sangha, Iwamasa i-a administrat lui Perry o injecție.

În jurul orei 11 a.m. - Perry a jucat pickleball, conform a ceea ce Iwamasa le-a spus anchetatorilor și medicului legist mai târziu în cursul zilei, deși multe elemente din această poveste inițială s-au schimbat în discuțiile sale ulterioare cu procurorii.

În jurul orei 12:45., Iwamasa i-a dat lui Perry a doua doză a zilei, iar actorul a început să se uite la un film.

Cu puțin înainte de ora 13:30., Iwamasa i-a făcut lui Perry a treia și ultima injecție a zilei, în timp ce Perry stătea în jacuzzi-ul din curte.

„Injectează-mă cu una mare”, și-a amintit Iwamasa că i-a spus Perry. Asistentul a plecat apoi să facă diverse comisioane.

Pe la ora 16:00, Iwamasa s-a întors acasă și l-a găsit pe Perry cu fața în jos în jacuzzi. A sărit înăuntru, l-a tras pe Perry la trepte și a sunat la 911. Paramedicii au sosit câteva minute mai târziu și l-au declarat pe Perry mort. Anchetatorii au spus că ketamina a fost cauza principală a morții lui, înecarea fiind o cauză secundară.

Cine sunt inculpați în acest caz, acum

Iwamasa a pledat vinovat de conspirație pentru că a distribuit ketamină. Fleming a pledat vinovat că a distribuit ketamina care a dus la moartea actorului. Ambii cooperează cu procurorii.

Citește și Moarte prin supradoză. La 10 luni de la decesul actorului Matthew Perry, ancheta se lasă cu arestări

Chavez a acceptat să pledeze vinovat de conspirație pentru distribuirea anestezicului. Plasencia și Sangha, cele două ținte principale ale anchetei, au pledat nevinovați pentru mai multe infracțiuni.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu