Live

Un român a fost condamnat la aproape 4 ani de închisoare, în Ungaria, după ce a traficat 20 de migranți sirieni

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un român a fost condamnat la trei ani și zece luni de închisoare de un tribunal ungar, din orașul Szolnok, pentru că a încercat să treacă granița dintre Ungaria și Austria cu 20 de migranți sirieni ascunși în camionul său. Fapta s-a petrecut în ianuarie 2021.

Instanța a dispus și ca bărbatul, care mai are antecedente penale, să nu mai poată intra în Ungaria pentru o perioadă de cel puțin șapte ani și opt luni. Sentința nu este definitivă, scrie Agerpres.

În data de 29 ianuarie 2021, autoritățile vamale ungare l-au arestat pe român la periferia orașului Szolnok. Bărbatul, care conducea camionul în care se aflau refugiații, a încercat să scape dar a fost capturat și plasat în arest. În audierile preliminare desfăşurate miercuri, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi şi-a revendicat dreptul la un proces judiciar.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grupare de traficanți de migranți, destructurată la Timișoara. Migranții plăteau până la 11.000 de euro pentru a trece ilegal granița

Budapesta se pregătește pentru „revărsarea deceniului”. „Vom face de pază pe baraj în fiecare seară”

Corespondență din Budapesta. Faleză transformată în lac în apropiere de Parlament. Peisajul apocaliptic, atracție pentru turiști

Budapesta este pregătită pentru un nivel de 9 metri al apelor Dunării. Viktor Orban: ”Situația e gravă, dar Ungaria e în siguranță”

Partenerii noștri