Live

Un comandant al Hamas a fost omorât într-un atac aerian israelian în Cisiordania. Alte patru persoane au fost ucise

Data publicării:

Un comandant al grupării islamiste palestiniene Hamas a fost ucis, sâmbătă, într-un atac aerian israelian care a vizat un vehicul în Cisiordania ocupată, transmite Reuters. Alți patru bărbați au fost uciși, în total fiind cinci victime, relatează agenția de presă palestiniană WAFA.

Identităţile celor patru nu erau clare, potrivit WAFA preluată de Agerpres, care a citat oficiali din domeniul sănătăţii.

Armata israeliană a raportat că a efectuat o lovitură aeriană împotriva unei celule a militanţilor lângă oraşul Tulkarm din Cisiordania. Mass-media Hamas a spus că un vehicul care transporta combatanţi a fost lovit şi că unul dintre comandanţii brigăzilor sale din Tulkarm a fost ucis.

Violenţele în Cisiordania erau în creştere încă înainte de izbucnirea războiului din Gaza dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie 2023, şi de atunci nu au făcut decât să se intensifice, cu raiduri israeliene frecvente în acest teritoriu. 

În timpul interceptării atacului iranian asupra Israelului, de acum patru luni, țările arabe din coaliția condusă de SUA, inclusiv Iordania, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, au participat, ajutând, de fapt, la apărarea Israelului. Aceste națiuni trebuie acum să decidă dacă să ajute din nou la apărare, câștigând potențial favorurile SUA, dar riscând și critici din partea Iranului.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a informat Israelul cu privire la schimbările actuale şi viitoare ale forţelor americane din Orientul Mijlociu, a declarat vineri Pentagonul, pe fondul ameninţărilor cu un atac din partea Iranului şi a aliaţilor săi Hamas şi Hezbollah.

De asemenea, imamul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, şeicul Ekrima Sabri, a fost arestat vineri sub suspiciunea de „incitare la terorism” după o predică în care l-a numit martir pe liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, asasinat în Iran într-un atac atribuit Israelului, conform unui anunţ făcut de avocatul acestuia.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Hamas s-a pregătit pentru un „lung război de uzură” cu Israelul

Raiduri aeriene în Gaza. Israelienii au lovit o școală ONU și două case: cel puțin 34 de morți

Noi raiduri aeriene ale Israelului în Cisiordania: cel puțin cinci morți într-o lovitură asupra orașului Tubas

Partenerii noștri