Live

Un bombardier strategic rus, lovit de mai multe drone ucrainene (presa ucraineană)

Data publicării:
Sursa foto: Profimedia Images

Mai multe drone de atac ucrainene au lovit un bombardier strategic rus Tu-22M3 pe un aerodrom militar din nordul Rusiei, potrivit Agerpres, care citează Reuters și media Ukraisnka Pravda.

Aerodromul, de pe care decolează avioanele ruse strategice pentru a lansa atacuri cu rachete aeriene, se află la o distanță de 1.800 km de frontiera ucraineană, potrivit Agerpres.

"Drept rezultat al unei operaţiuni a informaţiilor militare ucrainene în apropiere de Olenegorsk, un bombardier supersonic cu rază lungă de acţiune TU-22M3 a fost lovit pe aerodromul militar Olenia, baza aviaţiei strategice a ocupanţilor ruşi", arată sursa citată.

Potrivit Ukrainska Pravda, în alte atacuri asupra Rusiei au fost vizate și un aerodrom militar din Engels, în regiunea Saratov şi Diaghilevo, în regiunea Riazan. Totodată, o dronă ar fi lovit și o rafinărie de petrol în Riazan. Însă, Reuters nu a reușit să confirme informațiile furnizate de presa ucraineană.

De cealaltă parte, apărarea antiaeriană rusă a informat că a doborât 24 de drone ucrainene în șapte regiuni ale țării în noaptea de vineri spre sâmbătă și în dimineața zilei de sâmbătă, potrivit EFE.

De asemenea, potrivit Ministerului rus al Apărării, șapte drone au fost doborâte în aer în regiunea de graniță Kursk și alte șapte în Riazan. Alte drone au fost doborâte și în în provinciile Belgorod, Rostov, Briansk, Lipeţsk şi Saratov, potrivit sursei citate.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Reacția lui Mihai Stoica, după cutremurul cu magnitudinea de 5,4 din România! Ionescu: ”E posibil un seism de peste 7”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Jens Stoltenberg: Aliaţii trebuie să isi ia fiecare propria decizie privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de către Ucraina

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Partenerii noștri