Live

Olaf Scholz, după rezultatul alegerilor legislative din Franţa: „Poate provoca îngrijorare”

Data publicării:
Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat îngrijorat de rezultatul alegerilor legislative de duminică, din Franţa și a tras un semnal de alarmă privind avansul partidelor de extrema dreaptă.în Europa.

„S-a votat duminică în Franţa. Acestea sunt alte alegeri al căror rezultat poate provoca îngrijorare”, a declarat liderul german, într-un scurt discurs rostit la o reuniune a grupului parlamentar social-democrat (SPD) la Berlin.

„Am văzut aceasta în multe alte ţări europene. Olanda, unde guvernul şi-a pierdut cumpătul şi a convocat noi alegeri. Nu s-a terminat bine”, a continuat el, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Scholz şi-a exprimat speranţa că în Franţa nu se va forma o majoritate de extrema dreaptă după al doilea tur al alegerilor legislative.

„Suntem alături de camarazii noştri care fac totul pentru a preveni acest lucru. Suntem cu toţi democraţii din Franţa”, a afirmat el în cursul acestui scurt discurs.

„Să facem un apel către deputaţii social-democraţi şi invitaţii lor: Dragi prieteni, să facem totul pentru ca împreună să ne protejăm marea şi frumoasa Europă şi să nu-i lăsăm pe populiştii de extrema dreaptă să o domine”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„UE ar putea muri”. Avertismentul dur al președintelui francez Emmanuel Macron. Pe ce se contrazice cu cancelarul Olaf Scholz

Președintele Austriei îndeamnă la compromisuri pentru formarea unei coaliții. „Ce imagine a țării dorim să prezentăm lumii?”

Avertismentul Germaniei, după atacul Iranului asupra Israelului. „Riscă să dea foc”

Ce ar însemna o victorie a lui Trump pentru Europa. Alegerile din SUA ar putea fi cele mai importante din ultimii 160 de ani

Partenerii noștri