Live

Închisorile din Elveția sunt supraaglomerate, deținuții stau pe paturi pliante. Autoritățile vor să aducă în plus containere cu gratii

Data publicării:
Închisorile din Elveția . și-au atins capacitatea limităCredit foto: Guliver/Getty Images

Închisorile din Elveția și-au atins capacitatea limită, iar cantonul Berna intenționează acum să plaseze deținuții în containere cu gratii, ca soluție de urgență.

Deținuții închisorii regionale din Thun sunt nevoiți să doarmă pe paturi pliante pentru că închisoarea e supraaglomerată. 105 persoane au fost încarcerate în martie, mult prea mult pentru închisoarea care are capacitate de 87 de locuri, scrie Blick.

Nu doar în Thun este această situație. În martie, gradul de ocupare în închisorile din Vaud și Geneva a fost de peste 110 la sută, iar în Solothurn a fost de 106 la sută, arată cifrele Centrului pntru Serviciul Penitenciar.

Populația din Elveția crește de ani de zile, iar criminalitatea a crescut. În 2023, s-au înregistrat cu 14% mai multe infracțiuni față de anul precedent. S-a ajuns la situația ca 94,9 la sută din locurile din pușcăriile din Elveția  să fie ocupate la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit BfS, acesta este cel mai mare număr din 2014. Un total de 6.881 de persoane au fost încarcerate la sfârșitul lunii ianuarie, cu 7% mai mult decât în ​​urmă cu un an.

În cantonul Berna, s-a înregistrat o creștere semnificativă, în special a detenției preventive și a executării pedepselor mici. Cei care au fost acuzați și care așteaptă procesul sunt ținuți în arest preventiv. Instanțele sunt și ele supraaglomerate cu dosare, iar mulți dintre cei afectați așteaptă ani de zile în închisoare până la începerea procesului.

Ca o cale de ieșire din această situație, cantonul ia în considerare acum instalarea de containere care să aibă gratii la ferestre, unde să stea deținuții.  

În cantonul Solothurn, închisorile sunt pline în special cu persoane care nu au fost încă condamnate. În toată Elveția, aproape 2.100 de persoane se aflau în detenție preventivă sau preventivă la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit guvernului federal, acesta este al doilea cel mai mare număr de la începutul sondajelor în 1988.

Deținuții se plâng de lipsa spațiului de ani de zile. Curtea Federală a admis în 2016 plângerea unui deținut care a reclamat că a stat în mai puțin de patru metri pătrați timp de 136 de zile.

Cantonul Geneva a prezentat un plan de rezolvare a problemei spațiului, dar până să fie construite noi închisori vor mai trece ani, potrivit sursei citate.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei irakieni torturați în închisoarea Abu Ghraib de contractori americani au primit despăgubiri de 42 de milioane de dolari

O doctoriță de 68 de ani, acuzată că a răspândit „falsuri” despre armata rusă, a fost condamnată la închisoare în Rusia

Țara europeană în care purtarea tradiționalei burka musulmane va fi interzisă complet, de la 1 ianuarie 2025. Amendă, în caz contrar

Acești deținuți nu vor mai fi probabil eliberați niciodată: Vor trăi restul vieții înghesuiți în celule, 23 de ore și jumătate pe zi

Partenerii noștri