Grecia lansează o campanie media de descurajare a afganilor care vor să intre ilegal în țară
Ministerul Migrației de la Atena organizează o campanie media, care se va derula și pe rețelele sociale, pentru a descuraja cetățenii afgani care vor să emigreze către Grecia fără să cunoască legile și regulile pentru solicitanții de azil, scrie site-ul ekathimerini.
Aparent, campania care costă 73.532 de euro – finanțată prin fonduri locale și europene – va sublinia și condițiile de trai din Grecia la care afganii se pot aștepta, dacă aleg să călătorească acolo prin metode neregulate și să aplice pentru azil.
Rețelele sociale sunt în centrul acestei campanii, care prevede videoclipuri și bannere (anunțuri) ce vor apărea în mod regulat pe platforma de mesaje Viber și pe site-uri afgane pentru cel puțin trei luni de zile.
Vor fi de asemenea folosite și platforme populare, precum YouTube, Dailymotion și Facebook, cu scopul ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni posibil.
Totodată, peste 12.000 de euro au fost alocați pentru anunțuri ce vor fi publicate în ziare afgane.
Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, comisarul grec Margaritis Schinas, a spus că UE trebuie să stabilească reguli comune cu privire la migrațiune, în contextul afluxului ilegal de migranți la frontierele de est.
Numeroase state membre se tem că, după retragerea forțelor armate occidentale din Afganistan și preluarea puterii de către talibani, s-ar putea repeta criza migranţilor cu care s-a confruntat Europa în 2015-2016, când sosirea a peste un milion de persoane din Orientul Mijlociu a pus la încercare sistemele de securitate şi de beneficii sociale ale ţărilor europene şi a alimentat sprijinul pentru grupurile de extremă dreapta.
Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), până la 500.000 de afgani ar putea pleca din ţara lor până la sfârşitul anului.
De data aceasta, UE a fost mai bine pregătită, cu o protecţie mai puternică a graniţelor externe şi resurse financiare pentru a ajuta statele vecine Afganistanului, în timp ce politicile statelor UE sunt din ce în ce mai mari convergente, a spus Schinas.
Citește și:
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News