Furtuni violente în Italia. 12 oameni au murit
Creşte bilanţul victimelor în Italia, unde furtunile violente au ucis până acum 12 oameni. Vântul a bătut cu peste 180 de kilometri pe oră şi a umflat marea la Veneţia, la cel mai înalt nivel din ultimii zece ani. Copacii au căzut peste maşini şi pagubele se ridică la milioane de euro. Probleme mari sunt şi pe insula franceză Corsica, ai cărei locuitori au fost pentru prima oară sub cod roşu de vreme rea.
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Ambarcaţiuni purtate de valuri în toate direcţiile şi oraşe inundate. Aşa arată Corsica, insulă lovită de furtuna Adrian cu rafale de 190 de kilometri pe oră. Pentru prima oară, a fost cod roşu de vreme rea, iar oamenii spun că îşi vor reveni greu.
Creşterea nivelului mării a dus la dispariţia plajelor în unele zone, în timp ce zeci de case au rămas fără acoperişuri din cauza unei tornade. Autorităţile fac tot posibilul pentru ca situaţia să revină la normal.
Primarul unei localităţi: „Aceste diguri nu mai fac faţă, vedeţi şi dumneavoastră cum stă situaţia. E greu să le explici oamenilor că tu ai făcut toate demersurile, dar până la urmă tot oamenii sunt cei care plătesc”.
Cu vijelii, ploi, inundaţii şi alunecări de teren se confruntă şi Italia. Aproape şase mii de pompieri acţionează în întreaga ţară, în contextul în care rafalele puternice de vânt şi valurile de şapte metri au făcut prăpăd.
Vântul a atins cea mai mare intensitate pe coasta ligurică: 180 de kilometri pe oră. Numeroase râuri ameninţă să iasă din matcă şi sunt supravegheate permanent.
Mai mulţi oameni au murit şi zeci sunt răniţi, în principal din cauza arborilor care au căzut peste ei. Sunt victime şi printre pompieri, care au avut chiar și peste 5.000 de intervenţii în doar 24 de ore.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News