Comisia Europeană: Nu abuzaţi de protecţia datelor împotriva presei
Comisia Europeană cere Bucureştiului să nu abuzeze de politica europeană privind protecţia datelor personale, pentru a împiedica anchetele jurnalistice sau pentru a forţa presa să-şi dezvaluie sursele. Oficialii de la Bruxelles atrag atenţia că orice tentativă de a folosi protecţia datelor, contra libertăţii de expresie, este un abuz.
Câciu explicații despre posibila pierdere temporară a 1,1 miliarde euro din PNRR
Comisia Europeană cere României să renunțe la plafonarea prețurilor la energie și gaze
Un expert explică de ce România a ajuns să ceară CE prețuri corecte la energie
Victor Negrescu: Nominalizarea mea pentru funcția de comisar european ar fi primită pozitiv de Bruxelles
Cât va mai dura tranziția ora de vară – ora de iarnă?
Vălean, despre o posibilă dată de aderare a Ucrainei și R. Moldova la UE
Klaus Iohannis, după ridicarea MCV: Este o zi frumoasă. România e un stat cu o justiție funcțională. Eforturile nu au fost în zadar
Europa e îngrozită de azilele din România
Vălean: Noi nu avem concluzii în privința Canalului Bâstroe
Margaritis Schinas, purtător de cuvânt Comisia Europeană: „Dreptul de protejare a datelor personale nu este unul absolut. Regulamentul privind Protecţia Datelor, Articolul 85, statuează cât se poate de clar că protejarea datelor personale trebuie să găsească un echilibru în raport cu libertatea de expresie şi de informare. Folosirea legislaţiei privind protecţia datelor contra altor două drepturi fundamentale ar fi în mod evident un abuz. Aşadar, este de o importanţă vitală ca autorităţile române să implementeze această obligaţie în legislaţia naţională pentru a asigura excepţii sau derogări, pentru a proteja sursele jurnaliştilor, în special faţă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor de câte ori este necesar, pentru a proteja libertatea de exprimare şi informare în ceea ce priveşte mass-media. Această legislaţie nu poate fi folosită ca o portiţă care ar permite unora să abuzeze de aceste drepturi, forţând astfel jurnaliştii să facă sau să spună lucruri pe care au dreptul să nu le facă şi să nu le spună, potrivit libertăţii de exprimare şi de informare, dar şi dreptului de a-şi proteja sursele”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News