4 milioane de copii trăiesc în sărăcie lucie în una dintre cele mai bogate țări europene
Sărăcie lucie pentru milioane de copii din Marea Britanie. Profesorii din școli trag un semnal de alarmă: patru milioane de copii abia au ce mânca acasă, iar o jumătate de milion - nici măcar atât. Se duc la școală flămânzi și fură mâncare din cantina școlii pentru cei de acasă.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Copil: Lasă-mă să opresc asta, nu vreau să se consume bateriile. Nu îmi place să risipesc bănuţii, pentru că mama are nevoie de ei ca să cumpere lucruri importante, cum ar fi pâine, lapte şi... ştii tu, alte lucruri importante.
Tyler are doar cinci ani, dar a învăţat să facă economii. Este unul dintre copiii din Marea Britanie care trăiesc în sărăcie. Chiar şi banii de buzunar pe care îi primeşte îi pune tot în puşculiţa familiei, pentru că îi place să dăruiască. Problemele financiare sunt copleşitoare pentru mama băieţelului.
Mamă: S-a îmbolnăvit foarte rău la un moment dat pentru că nu puteam să îmi permit încălzirea. Nu puteam plăti autobuzul către şcoală, pantofii se rupeau, pantalonii îi rămăseseră mici.
În Marea Britanie, unul din trei copii trăieşte în sărăcie, iar acest lucru se vede cel mai bine la şcoală. La congresul profesorilor britanici, mărturiile din sistem au fost şocante. O profesoară a povestit că elevii au tot timpul uniformele murdare, pentru că pleacă acasă cu buzunarele pline de mâncare. Cel mai rău este luni dimineaţa, la 9 şi jumătate copiii nu se mai pot concentra, atât de flămânzi sunt. Şcoala a devenit nu doar un loc unde învaţă, ci şi centru social. Au fost cumpărate maşini de spălat, iar în orele de educaţie fizică sunt spălate uniformele murdare. De asemenea, un ONG colectează surplusul de alimente de la supermarketuri pentru a le distribui familiilor sărace.
Sahreen Siddiqui, director de şcoală: Am fost suprinşi de numărul mare de familii care vor să ia parte la proiect. Nouă asta ne demonstrează că problema este cu adevărat gravă şi are un impact direct asupra şcolilor.
Profesorii britanici susţin că sărăcia le afectează copiilor capacitatea de învăţare. Pe lângă asta, cei care provin din familiile sărace au dificultăţi emoţionale şi de socializare.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News