Live

Trump spune că o zi de violențe ale poliției ar pune capăt criminalității din Statele Unite

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Donald Trump declarat, la un miting de campanie în weekend, că ar trebui să existe „o zi cu adevărat dură, rea” și „violentă” din partea poliției pentru a eradica „imediat” criminalitatea în SUA, notează Politico. Un oficial al campaniei sale a susținut că afirmațiile candidatului republican la Casa Albă nu constituie o propunere politică ce ar permite represalii ale forțelor de ordine.

„O oră dură — și mă refer cu adevărat dură — veștile se vor răspândi și se va termina imediat, știți? Se va termina imediat”, a spus Trump.

Întrebat dacă ideea fostului președinte al SUA poate fi considerată o nouă propunere politică și cum ar funcționa o asemenea operațiune, un oficial al campaniei a spus că Trump „clar a făcut-o în glumă”.

„Președintele Trump a fost întotdeauna președintele legii și ordinii și continuă să sublinieze importanța aplicării legilor existente”, a scris Steven Cheung, directorul de comunicare al campaniei, într-o declarație pentru Politico. „Altfel, este anarhie totală, ceea ce Kamala Harris a creat în unele dintre aceste comunități din America, în special în timpul mandatului ei de procuror general (al Californiei - n.r.), când a încurajat infractorii”, a mai precizat Cheung.

Trump a fost găsit vinovat la începutul acestui an de 34 de capete de acuzare pentru infracțiuni, de către un juriu din New York, în legătură cu schema sa de a acoperi plăți pentru către o actriță de filme pentru adulți pentru ca aceasta să tacă.

Comentariile lui Trump au venit în timpul unei secțiuni a discursului său în care a sugerat în mod fals că poți fura bunuri în valoare de până la 950 de dolari fără consecințe în California — o referire la Propunerea 47, care a reclasificat unele infracțiuni de furt din delicte grave în contravenții. Harris era procuror general al statului California când alegătorii din California au aprobat acea inițiativă legislativă, dar ea a rămas neutră în această privință. Pragul de dolari la care s-a referit Trump a devenit de fapt lege cu patru ani mai devreme, semnată de guvernatorul de atunci, Arnold Schwarzenegger, un republican.

La nivel național, criminalitatea împotriva proprietății a scăzut cu 2,4% în ultimul an, conform statisticilor recente publicate de FBI.

Trump are un istoric lung de susținere a violenței poliției, spunând că reacția poliției la tulburările rasiale declanșate de uciderea lui George Floyd în 2020 „a fost un lucru frumos de urmărit”. Într-un discurs din 2017, a spus: „Când vezi acești derbedei aruncați în duba de poliție, doar îi vezi aruncați dur înăuntru. Am zis: «Vă rog, nu fiți prea amabili»”.

Campania lui Harris a distribuit pe X comentariile lui Trump, dar a refuzat să facă mai departe comentarii.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul partidului AUR din Drobeta Turnu Severin. Poliția face cercetări

Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, nu mai poate profesa în Washington D.C.

Gestul necugetat al unui tânăr din Timișoara: a sărit pe geam în încercarea de a scăpa de polițiști

Trump va reveni unde a avut loc prima tentativă de asasinat împotriva sa. El va organiza un miting în Butler

Partenerii noștri