Live

Trump se laudă că-i cunoaște bine pe Putin, Kim Jong Un și Xi Jinping: „E un lucru bun să te înţelegi cu ei”

Data publicării:
Donald Trump și Kim Jong-un în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, în 2019. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă la alegerile din toamnă, şi-a apărat luni relaţia cu lideri autoritari precum Vladimir Putin, Kim Jong-Un şi Xi Jinping, în interviul acordat proprietarului X, Elon Musk.

„E un lucru bun să te înțelegi cu ei, nu ceva rău”, i-a spus el lui Musk.

Trump s-a felicitat că a putut să-i cunoască pe cei trei.

„Îi cunosc pe fiecare dintre ei. Lumea va spune: „Oh, este groaznic!” Nu spun nimic de bine sau de rău. Ei sunt la vârful puterii, sunt duri, sunt inteligenţi şi îşi protejează ţara. Probabil că îşi iubesc ţara”, a susținut el.

Odată cu venirea la putere a democraţilor în ianuarie 2021, acestor lideri „nu le-a venit să creadă” ce întorsătură a putut lua SUA, a afirmat Trump, potrivit Agerpres.

În cadrul interviului acordat lui Musk, Trump a lansat, de asemenea, un atac puternic la adresa preşedintelui american Joe Biden, reproşându-i invazia rusă în Ucraina. Trump susţine că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Biden nu ar fi fost preşedinte, potrivit Business-Standard.

De altfel, nu este prima oară când Trump critică gestionarea crizei ucrainene de către succesorul său Joe Biden, iar atitudinea favorabilă a lui Donald Trump faţă de preşedintele rus a făcut în trecut obiectul unor puternice critici nu doar în SUA.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Rusia a încercat să răstoarne guvernul Armeniei, acuză Erevanul. Puciștii s-au pregătit într-o bază militară rusească

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Partenerii noștri