Live

Tim Walz a acceptat nominalizarea Democraților pentru candidatura la funcția de vicepreşedinte SUA: „Este onoarea vieţii mele”

Data publicării:
Tim Walz a acceptat nominalizarea Democraților pentru candidatura la funcția de vicepreşedinte SUA. Foto: Profimedia

Tim Walz, ales de Kamala Harris pentru funcţia de vicepreşedinte dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, a acceptat oficial joi nominalizarea Partidului Democrat.

„Este onoarea vieţii mele să accept nominalizarea”, a declarat el în prezenţa delegaţilor reuniţi la Chicago în cadrul Convenţiei Partidului Democrat.

Politicianul democrat din Minnesota a fost propulsat în prim-plan după retragerea preşedintelui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă şi intrarea în scenă a vicepreşedintei Kamala Harris, una din cele mai mari răsturnări din istoria politică americană, relatează AFP, citată de Agerpres.

În vârstă de 60 de ani, el a acceptat la începutul lunii august să devină mâna dreaptă a vicepreşedintei SUA şi, de atunci, a călătorit prin ţară alături de ea.

Tim Walz, un fost profesor de geografie care a crescut în statul rural Nebraska, este o alegere care ar trebui să îi liniştească pe alegătorii mai moderaţi ai partidului, care ar fi putut să o considere prea progresistă pe Kamala Harris.

Democraţii îi laudă, de asemenea, lui Walz palmaresul în protejarea dreptului la avort, una din temele majore înaintea alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie.

El a fost prezentat printr-un un videoclip narat de soția sa. Ea a povestit cum soțul ei s-a înrolat în Garda Naţională a Armatei și a prezentat și fotografii ale acestuia din perioada petrecută în armată. Gwen Walz şi copiii lor, care sunt prezenţi la convenţia democraților, au fost emoţionaţi când l-au văzut pe guvernator urcând pe scenă.

Walz a vorbit, la rândul său, despre copilăria sa din Butte, Nebraska, „un oraş de 400 de oameni”. „Eram 24 de elevi în clasă, la liceu, şi niciunul dintre ei nu a mers la Yale”, a spus el, într-o aparentă aluzie la rivalul său republican JD Vance, care este un absolvent al Yale.

Walz a declarat că a crescut învăţând să aibă grijă de vecinii săi din Butte, ceea ce i-a insuflat o „responsabilitate pentru comunitate”

El a vorbit și despre perioada în care a fost antrenor de fotbal.

Apoi, el şi-a urmărit viaţa până la predarea şi antrenarea fotbalului - câştigând în cele din urmă un campionat de stat.

„Elevii mei au fost cei care m-au inspirat să candidez pentru Congres. Ei au văzut în mine ceea ce am sperat să le insuflu şi lor - un angajament faţă de binele comun, o înţelegere a faptului că suntem cu toţii implicaţi. Şi credinţa că o singură persoană poate face o diferenţă reală pentru vecinii săi”, a spus Walz.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Microsoft spune că Rusia difuzează videoclipuri false cu Kamala Harris

După Taylor Swift și Eva Longoria, Billie Eilish își anunță și ea susținerea pentru Kamala Harris

Donald Trump: „O urăsc pe Taylor Swift!”

Papa Francisc îi critică pe Kamala Harris și Donald Trump. Suveranul Pontif îi îndeamnă pe americani să aleagă răul cel mai mic

Partenerii noștri