Live

Țara care se luptă de ani de zile cu Ebola și rujeola a raportat primul caz de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto Simon Wohlfahrt / AFP / Profimedia

Presa din Congo a raportat primul caz de coronavirus din țară, fiind vorba de un cetățean belgian care a sosit pe aeroportul din capitala Kinshasa. Bărbatul a fost testat pozitiv la coronavirus după aterizare și a fost izolat. Oficialii congolezi încearcă să identifice și să îi testeze pe cei care au luat contact cu cetățeanul belgian, autoritățile fiind pregătite să instituie o stare de carantină. Belgianul nu a prezentat simptome la plecarea din Europa.

Ministrul Sănătății din Republica Democrată Congo a cerut publicului să rămână calm și să respecte recomandările de igienă.

La fel ca alte țări din Africa, Congo a anunțat că va introduce în carantină cetățenii sosiți din China, Iran, Iraq, Germania, Franța și Italia. Infecțiile cu coronavirus se extind pe continentul african, deși majoritatea celor 100 de cazuri sunt în Egipt și Algeria. Deși condițiile variază de la țară la țară, experții se tem că sistemele de sănătate slabe din anumite țări africane vor subestima gravitatea infecțiilor cu coronavirus. Pe de altă parte, populațiile mai tinere se pot dovedi mai rezistente.

Congo se luptă de doi ani cu epidemiile de Ebola și rujeolă

Republica Democrată Congo se confruntă atât cu rujeola, cât și cu o epidemie de Ebola ce a început în August 2018. Neîncrederea cetățenilor față de sistemul de sănătate și conflictele miliției din unele provincii din Congo sunt printre multele obstacole cu care se confruntă agențiile de sănătate care lucrează pentru a pune capăt epidemiilor din țară.

Pojarul a ucis mai mult de 6.000 de oameni în Republica Democrată Congo, anunță Organizația Mondială a Sănătății, citată de CNN. În jur de 310.000 de suspiciuni de pojar au fost raportate în Congo în ultimul an, iar fondurile insuficiente rămân un „mare impediment” în combaterea virusului de către autorități.

Rujeola este o boală foarte contagioasă. Virusul poate trăi în aer timp de două ore după ce o persoană infectată a tușit sau a strănutat.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Boala X” a fost identificată drept o formă agresivă de malarie de autoritățile sanitare din Congo

Alexandru Rafila, despre boala X: „Niciun fel de motiv să speriem populaţia din România”

Beatrice Mahler: Boala X nu este un joc şi nici o glumă. 71 de decese din mai puţin de 500 de cazuri. Rafila are alte priorităţi

Uniunea Europeană „urmăreşte îndeaproape” o nouă boală misterioasă care a făcut zeci de morți într-o țară africană

Partenerii noștri