Live

Suspecții în atacul armat de la „Amazonul rusesc” cer să fie trimiși la război în Ucraina ca să scape de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Atacul armat de la sediul Wildberries. Foto: Profimeda

Inculpații în cazul atacului armat de la compania Wildberries, cunoscută ca „Amazonul rusesc”, au început să depună cereri pentru a fi trimiși în prima linie a frontului din Ucraina, pentru a scăpa de închisoare, scrie ziarul rusesc Kommersant, preluat de publicația independentă Meduza.

Un dosar penal privind atacul de la sediul Wildberries din Moscova a fost deschis în temeiul a cinci articole din Codul penal, inclusiv pentru infracțiunile omucidere calificată, tentativă de omor, trafic ilegal de arme, atentat la viața unui ofițer.

În ciuda faptului că unele dintre acuzațiile aduse atacatorilor presupun pedepse cu închisoarea pe viață, acest lucru nu îi va împiedica să semneze contracte cu Ministerul Apărării. Nici faptul că unii dintre cei arestați nu au cetățenia rusă nu este un impediment.

Potrivit legilor adoptate după invadarea Ucrainei de către Rusia, chiar și inculpații care riscă închisoare pe viață pot semna un contract cu Ministerul Apărării dacă verdictul nu a fost încă emis (excepție fac cei acuzați de infracțiuni sexuale împotriva minorilor, terorism, crime extremiste și trădare).

După încheierea contractului, dosarul penal este suspendat, iar dacă inculpatul este decorat, rămâne în armată până când atinge limita de vârstă sau până la sfârșitul războiului, este reabilitat. Străinii pot obține și cetățenia rusă printr-o procedură simplificată.

Cererile au fost făcute chiar dacă inculpații își susțin nevinovăția și spun că au fost implicați accidental în incident.

Atacul armat a avut loc în 18 februarie. Compania a raportat că soțul fondatoarei Wildberries, Tatiana Bakalciuk, împreună cu echipa sa de securitate, a încercat să „intre ilegal” în birourile companiei din centrul de afaceri Romanov Dvor, aflat în apropiere de Kremlin.

Pe de altă parte, Vladislav Bakalciuk susține că a venit la o întâlnire de afaceri cu colegii și o echipă de securitate, iar focurile de armă au început din birourile Wildberries. Doi paznici au fost uciși în atacul armat, iar șapte persoane au fost rănite. În același timp, un alt birou Wildberries din Moscova, situat lângă stația de metrou Dinamo, a fost atacat.

Vladislav Bakalciuk, care este în proces de divorț cu Tatiana, cea mai bogată femeie din Rusia, a fost arestat și acuzat de crimă.

Vladislav și Tatiana Bakalciuk au fost implicați într-o dispută publică acerbă de când Wildberries a anunțat, în iunie, că intenționează să fuzioneze cu firma de publicitate Russ Group. Tatiana a fondat Wildberries, răspunsul Rusiei la Amazon, în 2004, transformând compania dintr-un revânzător online de haine într-o piață importantă pentru toate tipurile de bunuri.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski cere ONU „să constrângă” Rusia să facă pace cu Ucraina și acuză Iranul şi Coreea de Nord că sunt „complicii” Moscovei

Presupusul atacator de pe terenul de golf al lui Donald Trump a fost acuzat de tentativă de asasinare a fostului președinte

„Planul pentru victorie” al lui Zelenski nu conține nicio surpriză: „E o listă de dorințe” (Bloomberg)

„SUA nu doresc cu adevărat să învingem Rusia”. Revolta soldaților ucraineni pentru că nu pot folosi rachetele cu rază lungă de acțiune

Partenerii noștri