Live

Pilule contraceptive pentru stârpirea șobolanilor: Planul prin care autoritățile din New York încearcă să scape de rozătoare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Autoritățile din New York vor încerca o nouă metodă de a stârpi șobolanii, începând de anul viitor. Planul, care se bazează pe o soluție cât mai „umană”, prevede folosirea pastilelor contraceptive, care vor fi plasate în capcane speciale, scrie Sky News. Tratamentul nu este dăunător pentru alte animale sau pentru mediu.

Potrivit planui aprobat de consiliul orașului, pastilele contraceptive vor fi plasate în capcane speciale accesibile pentru șobolani într-o zonă restrânsă din oraș, începând de anul viitor. Astfel, speră specialiștii, se va reduce natalitatea rozătoarelor.

Recipientele vor fi verificate în fiecare lună pentru a verifica dacă rozătoarele iau produsul, numit Contrapest.

Senestech, compania care produce produsul pe bază de plante, susține că pastilele împiedică reproducerea șobolanilor timp de 45 de zile pe doză, reducând astfel numărul de șobolani fără a pune în pericol alte animale sau mediul.

Este o soluție mai eficientă pe termen lung pentru infestările de șobolani decât rodenticidele, susțin reprezentanții companiei, deoarece rata natalității acestora va depăși întotdeauna rata mortalității.

 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Totul s-ar termina cu o bombă în centrul Londrei”. A depășit orice limită: ”Voi spune lucruri pe care nu am voie să le spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Este o adevărată junglă”: Un zoolog spune că Roma este infestată de şobolani şi şerpi din cauza gunoaielor și temperaturilor ridicate

Nicușor Dan spune că n-a văzut niciodată un șobolan în București: „Există, dar sunt puțini”

Zeci de căprioare moarte și cadavrele altor animale sălbatice au fost găsite pe un câmp din Timiș și Arad. Este al doilea caz recent

VIDEO „Intervenție specială” în Roma: Cum luptă capitala Italiei cu invazia de șobolani din jurul Colosseumului

Partenerii noștri