Live

Modulul misiunii americane Peregrine trimis spre Lună are deja probleme tehnice

Data actualizării: Data publicării:
Modulul misiunii americane Peregrine trimis spre Lună se va prăbuși pe Pământ. Foto: Profimedia

Compania Astrobotic, care se află în spatele proiectului american privat de trimitere a unei misiuni pe Lună, a declarat luni că modulul său Peregrine a suferit o „anomalie” care l-a împiedicat să-şi îndrepte în mod stabil panourile către Soare, relatează BBC.

Fără capacitatea de a-şi încărca bateriile şi de a menţine o sursă de energie, misiunea nu va putea continua.

Astrobotic a precizat că inginerii lucrează la această problemă şi că va furniza actualizări atunci când va avea mai multe informaţii.

Modulul de aselenizare de 1,2 tone a fost lansat luni dimineaţă de la Cape Canaveral, Florida, cu o rachetă Vulcan. Este prima misiune americană care ţinteşte o aselenizare în ultima jumătate de secol, aceasta fiind totodată şi prima încercare de a face acest lucru prin intermediul unei companii private.

Agenţia spaţială americană (NASA) a achiziţionat o capacitate pe modulul de aselenizare pentru cinci instrumente care să studieze mediul lunar, în vederea trimiterii de astronauţi pe Lună mai târziu în acest deceniu, notează BBC, citată de News.ro.

Misiunea desfăşurată în asociere cu o firmă privată trebuia să ajungă pe Lună până la sfârşitul lunii februarie, fiind prima aselenizare uşoară a SUA din ultima jumătate de secol.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele mai detaliate imagini ale suprafeței Soarelui au fost realizate de misiunea spațială Solar Orbiter. La ce ajută informațiile

Lasere „alimentate de lumina soarelui” ar putea fi noua sursă de energie în spațiu pentru călătorii pe Lună și pe Marte

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Partenerii noștri