Live

„Astăzi a fost ultima zi din viaţa ta”: Tema care a dus la concedierea unui profesor american

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un profesor american de psihologie din Statele Unite şi-a pierdut slujba după ce le-a dat elevilor săi de liceu un subiect de compunere neobişnuit: „Astăzi a fost ultima zi din viaţa ta, scrie-ţi necrologul”, relatează AFP și Agerpres.

Jeffrey Keene, în vârstă de 63 de ani, a explicat pe Facebook că a vrut să îşi lege cursul de un exerciţiu menit să îi pregătească pe elevi pentru riscul intruziunii unei persoane înarmate în liceul lor, situat lângă Orlando, în Florida.

El le-a cerut elevilor săi să îşi noteze „impresiile” legate de această simulare şi să reflecteze la cauzele repetării crimelor în Statele Unite, la posibilele modalităţi de a le preveni şi, prin urmare, să îşi imagineze biografia lor... post-mortem.

O mică notă preciza: „Vă mulţumesc că aţi realizat (...) că nu este absolut deloc vorba de a vă tulbura”.

Marţi, el a fost concediat. Într-un comunicat de presă, preluat de mass-media americane, autorităţile şcolare îl acuză că le-a dat „teme nepotrivite” elevilor săi.

Profesorul s-a apărat la posturile locale de televiziune. „Nu a fost pentru a-i speria sau pentru a-i face să creadă că vor muri, ci pentru a-i ajuta să înţeleagă ce este important în viaţa lor”, a declarat el la postul NBC.

Demiterea l-a „uimit” pe profesor, după cum a declarat la Fox 5: „Vorbeam cu elevii despre lumea în care trăiesc, despre arme, atacatori...”.

Armele de foc au devenit principala cauză de deces pentru minorii americani în 2020, cu 4.368 de decese, înaintea accidentelor de maşină şi a supradozelor, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Atacurile sângeroase comise în şcoli reprezintă doar o mică parte, însă marchează mai mult societatea. Statele Unite au fost zguduite în special de măcelul comis în 2012 într-o şcoală din Sandy Hook, Connecticut, în urma căruia 20 de copii au fost ucişi, sau de cel din mai 2022 din Uvalde, Texas, când au murit 19 copii şi doi profesori.

Cu toate acestea, majoritatea americanilor rămân foarte ataşaţi de dreptul de a purta o armă şi nu vor să audă de reforme, nici măcar de schimbări minime.

Doi aleşi din Tennessee (sud) au fost expulzaţi recent din parlamentul local pentru că s-au alăturat demonstranţilor care au cerut reglementări mai bune privind armele de foc, după un atac armat comis într-o şcoală primară din Nashville.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul continuă amenințările, după discursul lui Putin privind noua rachetă balistică: „Capacitățile Rusiei au fost demonstrate”

Cum urmăresc SUA lansările de rachete balistice și de ce nu au fost alarmate de atacul rusesc asupra orașului Dnipro

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Kim Jong Un acuză SUA că răscoleşte tensiunile. „Ar putea escalada în cel mai distructiv război termo-nuclear”

Partenerii noștri