Live

Accesul în SUA al unui student palestinian admis la Harvard, refuzat pe baza postărilor prietenilor pe reţelele de socializare

Data publicării:

Un adolescent palestinian admis la prestigioasa universitate Harvard a afirmat marţi că a fost reţinut timp de mai multe ore la aeroport înainte de a i se refuza intrarea în SUA pe motivul opiniilor politice exprimate de prietenii săi pe reţelele de socializare, informează AFP.

Ismail Ajjaoui, care trăieşte în Liban, a declarat pentru ziarul studenţesc The Harvard Crimson că la sosirea sa pe aeroportul din Boston, vineri, poliţia l-a interogat timp de 8 ore, chestionându-l în special în privinţa religiei sale.

După ce i-au căutat în telefon şi în laptop timp de 5 ore, o poliţistă a început să ţipe la el. „Mi-a spus că a găsit persoane în lista mea de prieteni care postau opinii politice contrare SUA”, a spus tânărul.

Studentul palestinian în vârstă de 17 ani a susţinut că nu şi-a exprimat niciodată propriile păreri politice pe reţelele de socializare. În pofida acestui lucru, viza i-a fost retrasă şi el a fost trimis înapoi, a precizat Ismail Ajjaoui.

Poliţia de frontieră americană a confirmat că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul SUA lui Ismai Ajjaoui, dar a adăugat că nu poate comunica motivul exact ca urmare a necesităţii respectării confidenţialităţii unui dosar individual.

Admisia acestei persoane pe teritoriul american a fost respinsă pe baza informaţiilor descoperite în timpul percheziţiei, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei federale, Michael McCarthy.

„Legea americană nu autorizează refuzarea vizei doar pe baza declaraţiilor politice sau a opiniilor, dacă aceste declaraţii sau opinii ar fi judecate legale de SUA”, a evidenţiat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

Adolescentul a mai declarat că speră într-o soluţie înaintea începerii anului universitar, săptămâna viitoare.

Preşedintele Donald Trump a făcut o prioritate din tratarea cu fermitate a imigraţiei, iar administraţia sa a decis să supravegheze utilizarea reţelelor sociale de către toate persoanele care doresc să intre în SUA, inclusiv a persoanelor care au primit viză.

Această măsură este denunţată de apărătorii drepturilor fundamentale, care invocă libertatea de exprimare înscrisă în primul amendament al Constituţiei americane.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale și devine singurul politician căruia moldovenii i-au încredinţat direct două mandate

„Moartea este pretutindeni”. Temeri tot mai mari în Gaza cu privire la scopurile de război ale lui Netanyahu

Ce urmează pentru Cisiordania și Fâșia Gaza și cum arată ziua de după război. „Există un plan pentru reconstrucția Palestinei”

Mahmoud Abbas acuză Israelul de genocid, la reuniunea BRICS din Rusia: Populaţia din nordul Fâşiei Gaza moare de foame

Partenerii noștri