Live

„Singura consolare este că nu au suferit zile întregi”, spune un explorator care a pierdut doi prieteni în implozia de pe Titan

Data publicării:
Submersibilul Titan navighează în nordul Oceanului Atlantic la o dată necunoscută. Foto: Profimedia Images

Expertul în căutări subacvatice David Mearns spune că „singura consolare” în tragedia imploziei submersibilului Titan este că cei 5 oameni aflați la bord nu au suferit „zile întregi, relatează BBC. Submersibilul a făcut implozie în apropiere de epava Titanicului.

Prietenii lui Mearns, exploratorii Hamish Harding și Paul-Henry Nargeolet, se numără printre cei cinci oameni aflați în submersibilul care a suferit o „implozie catastrofală” în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului.

„Asemenea vești sunt ca o lovitură în stomac, mai ales când e vorba despre un prieten. Pentru mine e o lovitură dublă. Și să auzi că un tată și fiul său făceau această expediție de Ziua Tatălui e îngrozitor”, a spus el.

„Ce am aflat azi, despre fragmentele descoperite pe fundul mării, confirmă temerile pe care mulți le-am avut chiar de la început. Singura consolare este că nu au suferit zile întregi”, a spus expertul.

Compania OceanGate, care opera expedițiile pe submersibilul Titan la epava Titanicului, a anunțat moartea celor 5 persoane aflate la bordul submersibilului, după ce fragmente din epava acestuia au fost descoperite pe fundul mării, la 3.800 de metri adâncime.

„Credem, acum, că CEO-ul nostru, Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul lui, Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet au fost pierduți, din nefericire. Acești oameni au fost adevărați exploratori care au avut în comun un spirit al aventurii special și o pasiune profundă pentru explorare și pentru protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și alături de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică”, a spus compania.

Garda de Coastă a SUA a anunțat în această seară că echipajele care au participat la operațiunea de salvare au descoperit „cinci părți diferite din rămășițe” care i-au ajutat să identifice epava submersibilului Titan.

Prima piesă găsită a fost un con din „botul” submarinului, localizat chiar lângă camera de presiune. Ulterior, a fost găsit un „câmp vast de rămășițe”.

„Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”, a precizat un oficial al Gărzii de Coastă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prețul record cu care a fost vândut ceasul căpitanului care a salvat 700 de supraviețuitori de pe Titanic

VIDEO Imagini cu recuperarea epavei Titan de pe fundul oceanului. Operațiunea a fost efectuată de un robot subacvatic

Titan, condamnat de la început. Submersibilul ar fi pornit la drum cu chila deja fisurată. „În acest caz nu mai era nimic de făcut”

Prima imagine cu submersibilul Titan, pe fundul oceanului. „Totul e bine aici”, au spus cei de la bord înainte de tragedie

Partenerii noștri