Live

Scholz, după ce a dat undă verde Ucrainei să atace teritoriul Rusiei cu arme germane: Decizia nu va contribui la o escaladare

Data publicării:
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz susține că decizia de a permite Ucrainei să atace ținte de pe teritoriul Rusiei cu arme germane nu va contribui la o escaladare a războiului, relatează marţi agenţia dpa, potrivit Agerpres. 

„Suntem siguri că aceasta nu va contribui la o escaladare, deoarece - aşa cum a explicat şi preşedintele SUA - înseamnă doar a putea apăra un oraş important ca Harkovul, de exemplu”, a declarat Scholz într-un interviu acordat luni postului de radio bavarez Antenne Bayern.

Decizia a fost luată „atent” împreună cu „prietenii şi aliaţii” Germaniei, a asigurat cancelarul.

El a subliniat că este nevoie de prudenţă, „şi cetăţenii Germaniei se pot baza pe asta”. „Nu voi permite nicio presiune ca să mă convingă să iau o decizie care nu este bună şi oportună”, a insistat Scholz.

Ce trebuie făcut în plan politic nu se bazează „pe următoarea apariţie la un talk-show, ci pe ce se poate face în mod rezonabil”, a mai spus cancelarul german.

Vineri, aminteşte dpa, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a anunţat decizia cancelarului de a permite Ucrainei, atacată de Moscova, să vizeze cu armele livrate de Germania ţinte militare din Rusia. În ziua precedentă, guvernul SUA a autorizat Ucraina să folosească armele americane, pe scară limitată, împotriva unor ţinte de pe teritoriul rus. Atât Germania, cât şi SUA au justificat aceste decizii prin recenta ofensivă rusă asupra regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord anunţă că va adopta „cea mai dură” strategie împotriva SUA: „Sunt ţara cea mai reacţionară”

Economia mondială, abia scăpată de impactul pandemiei de Covid-19, se va confrunta cu noi riscuri în 2025

„Poate Europa adopta o mentalitate de război?” Un scriitor ucrainean explică ce înseamnă să fii pregătit pentru orice scenariu

Ucraina intenționează să deschidă 150 de școli subterane până în toamna anului 2025. Cum arată o astfel de instituție de învățământ

Partenerii noștri