Live

Şase poliţişti elvețieni, achitaţi în apel într-un dosar asemănător cu cazul George Floyd din SUA

Data publicării:
Foto: Profimedia

Şase poliţişti din Lausanne (vestul Elveţiei) au fost achitaţi în apel, luni, în procesul privind moartea unui bărbat nigerian, dosar comparat cu cazul George Floyd din Statele Unite, informează AFP.

Aproximativ 80 de manifestanţi, veniţi să sprijine familia victimei, au scandat „Poliţia ucide, justiţia achită”, „Poliţie rasistă, justiţie complice” şi „Ruşine să vă fie!”.

În prima instanţă, în iunie 2023, cei şase agenţi fuseseră deja achitaţi pentru acuzaţia de omucidere prin neglijenţă.

Moartea cetăţeanului nigerian Mike Ben Peter (39 de ani), survenită după o arestare în forţă, a fost comparată cu cea a lui George Floyd în 2020, în Minneapolis (SUA), notează AFP, citată de Agerpres.

Decesul acestuia din urmă, produs după ce un poliţist alb l-a presat cu genunchiul pe gât şi spate timp de peste 9 minute, a cauzat manifestaţii ample în Statele Unite pentru a denunţa violenţele poliţiei cărora le cad victime numeroşi afro-americani.

După trei zile ale unui proces în apel desfăşurat săptămâna trecută, cei trei magistraţi ai Curţii urmau să decidă dacă cei şase agenţi de poliţie din Lausanne sunt vinovaţi de omucidere prin neglijenţă, dar şi de abuz de autoritate, acuzaţie adăugată ulterior de avocatul familiei victimei.

Judecătorii au răspuns luni negativ pentru cele două capete de acuzare. Ei au relevat că este imposibil de afirmat cu certitudine că Mike Ben Peter a decedat din cauza intervenţiei poliţiştilor, în special după ce acesta a fost placat ventral de către agenţi.

Mike Ben Peter a murit la spital la câteva ore după arestarea sa, timp în care s-a aflat în stop cardiac. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Adriean Videanu e „pensionarul” prins pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro. Explicația dată de fostul ministru

Trei copii au fost răniți într-un atac cu un cuțit când mergeau la grădiniță, în Elveția. Atacatorul este un chinez de 23 de ani

Elveția și Italia își modifică frontiera. Ce anume a dus la luarea unei astfel de decizii

WADA a făcut apel la TAS în cazul Jannik Sinner şi cere o suspendare de cel puţin un an pentru numărul 1 ATP. Reacția tenismenului

Partenerii noștri