Live

Șase avioane Boeing 747 au aterizat pe un aeroport din Olanda și rămas blocate la sol timp de patru luni

Data publicării:
Lufthansa, amendată cu 4 milioane de dolari. Foto: ean Gallup/Getty Images

Șase avioane Boeing 747 aparținând companiei Lufthansa au aterizat în vară pe aeroportul Twente din Olanda, urmând a fi parcate pe termen lung. Ulterior, aeronavele au fost vândute, însă ele nu au mai putut decola către cumpărător, informează CNN.

Avioanele au ajuns în Olanda în iunie și iulie, după ce operatorul aerian german și-a redus numărul curselor din cauza pandemiei de coronavirus. Când avioanele au aterizat, păreau să fie destinate dezasamblării. Cu toate acestea, la scurt timp ele au fost vândute către compania de reciclare a aeroanvelor GE Aviation Materials, cu sediul pe aeoportul Mojave din California.

Problema a apărut când avioanele Boeing urmau să plece, deoarece autoritățile olandeze le-au interzis să părăsească Twente.

Astfel a început un proces complex de negociere, el fiind rezolvat abia săptămâna trecută.

Autoritățile olandeze nu au permis decolarea pentru că aeroportul Twente nu deținea certificările de siguranță necesare. În prezent, aeroportul poate primi avioane mari, precum Boeing 747, doar pentru a fi dezasamblate, însă aceste aeronave nu au dreptul să decoleze.

Micul aeroport are o singură pistă de aterizare. Folosit anterior pentru zboruri civile și militare, aeroportul din Twente a început să primească zboruri comerciale abia din 2007. Totodată, el găzduiește o companie de dezasamblare a aeronavelor.

"Infrastructura aeroportului nu este potrivită în acest moment pentru a permite decolări ale unor aeronave mari", au anunțat săptămâna trecută autoritățile olandeze.

Compania Lufthansa a comunicat CNN că atunci când aeronavele sale au aterizat în Olanda, în vară, avioanele mari aveau dreptul să decoleze pentru zboruri non-comerciale și de marfă.

Disputa a mers în instanță, însă părțile implicate au ajuns la un compromis: autoritățile olandeze au făcut o excepție și au permis aeronavelor Boeing 747 să plece. Cu toate acestea, trebuie respectate o serie de cerințe de siguranță: mai puțin combustibil la bord și reducerea greutății pe cât posibil.

"Ambele părți sunt de acord că situația actuală nu mai poate fi repetată. Avioanele Lufthansa pot părăsi Twente. Primul zbor va avea loc în curând", au anunțat autoritățile olandeze.

Multe companii aeriene plănuiau să renunțe la marile aeronave Boeing 747, iar pandemia de coronavirus a accelerat această decizie.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lufthansa, amendată cu o sumă record de SUA, după ce a interzis accesul unor evrei la un zbor din 2022, din cauza lipsei măștilor

Lufthansa va solicita despăgubiri de milioane de euro de la activiștii climatici care au blocat aeroportul din Frankfurt

VIDEO. Aterizare cu emoții: Un Boeing 747 al Lufthansa țopăie pe pistă înainte ca piloții să decidă ridicarea în aer a aeronavei

Personalul Lufthansa de la sol nu va mai intra în grevă de Paște. Acord între companie și sindicat pentru creșterea salariilor

Partenerii noștri