Live

Rusia vrea să interzică utilizarea serviciului SpeedTest de la Ookla. Ce bănuiește FSB că s-ar putea întâmpla

Data publicării:
FSB crede că SUA ar putea afla date confidențiale cu ajutorul Ookla. Foto: Profimedia

Furnizorilor ruși de servicii de internet le-ar putea fi interzisă utilizarea serviciului SpeedTest al companiei americane Ookla pentru măsurarea vitezei internetului, anunță Moscow Times.

Academia Internațională de Comunicații din Rusia a propus această inițiativă, care a fost aprobată de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, și de FSB.

Anastasia Ositis, șefa Academiei Internaționale de Comunicații, a explicat propunerea organizației prin faptul că Ookla colaborează cu serviciile de informații americane, care l-ar putea utiliza pentru a crea un sistem de control de testare a rețelelor de comunicații din întreaga lume.

Sistemele de control al testelor furnizează informații despre rețelele de comunicații, inclusiv configurația acestora, echipamentele utilizate, sarcina, lățimea de bandă și alte caracteristici. Ositis a declarat că serviciile de informații străine ar putea utiliza aceste date pentru a organiza atacuri DDoS direcționate.

Recent, aplicația de mesagerie Discord a fost închisă în Rusia se presupune că din cauza încălcării legislației ruse. Pe aceeași listă a apărut și aplicația Signal.

Citește și

Washington Post: Cum ajută rețeaua Starlink a lui Elon Musk forțele ruse să avanseze în Ucraina. „Este ceva care ne ucide”


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Geoană, întrebat ce rezultate a avut vizita lui la Moscova din 2009: „Niciunul. N-am câștigat Președinția României, deci niciunul”

„Iubirea prefăcută”, una dintre cele mai folosite escrocherii pe internet. Cum te poți proteja de atacatorii online cu identitate falsă

Rusia a lansat un atac masiv cu drone și rachete. 22 de aparate de zbor au fost doborâte

Chişinăul avertizează că Rusia organizează transporturi ilegale de alegători la secţiile de vot din Moscova

Partenerii noștri