Live

Rusia revendică capturarea unui sat de lângă nodul logistic strategic Pokrovsk

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Rusia a revendicat duminica aceasta capturarea unui sat aflat la circa 15 kilometri de oraşul Pokrovsk. Zona reprezintă un important nod logistic în estul Ucrainei pe care armata rusă îl vizează de mai multe luni, anunță AFP, citată de Agerpres.

Ministrul Apărării rus a transmis că „datorită unor acţiuni active”, rușii „au eliberat satul Svîrîdonivka (Sviridinivka) în Republica Populară Doneţk”, conform Agerpres.

În ultimele zile, armata rusă a recuperat mai multe sate din acest sector, unde trupele sale au avansat în forță după ocuparea satului Ocertine la începutul lunii mai.

Deși forțele ucrainene au reușit să avanseze fără precedent în regiunea Kursk, capturările rușilor sunt semnul unei presiuni care nu slăbește pe frontul de est.

Majoritatea luptelor continuă însă să se desfășoare în Donbasul ucrainean, unde armata lui Putin are un avantaj considerabil în fața forțelor ucrainene, care se află în inferioritate din punct de vedere numeric. 

Oraşul Pokrovsk număra înainte de război aproximativ 61.000 de locuitori, iar astăzi se află pe o importantă rută spre alte locuri importante pentru Ucraina, Ceasiv Iar şi Kostiantinivka.

Autorităţile ucrainene au făcut apel în repetate rânduri ca locuitorii să se evacueze în faţa avansării trupelor ruse.

Editor : Rebeca Manea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Europei, îngrijorat de un amestec al Rusiei în viitoarele alegeri din Republica Moldova

Letonia limitează folosirea limbii ruse pe piaţa muncii şi o interzice pe ecranele ATM-urilor bancare

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Fostul șef al armatei Republicii Moldova a fost pus sub învinuire pentru spionaj în favoarea Rusiei

Partenerii noștri