Live

Rusia folosește drone cu inteligență artificială în Ucraina, susține ministrul Apărării

Data publicării:
Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov. Foto/ Profimedia Images.jpg

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a declarat vineri că dronele cu inteligență artificială joacă un rol-cheie pe câmpul de luptă din Ucraina și a îndemnat trupele să fie mai bine instruite cu privire la modul de utilizare a acestora, relatează Reuters. Ministerul lui Belousov a publicat o înregistrare video în care acesta vizitează un centru pentru tehnologii de ultimă generație pentru drone și vorbește cu operatori de drone.

Un soldat i-a arătat lui Belousov o simulare cu o dronă echipată cu recunoaștere automată a imaginii cu ajutorul inteligenței artificiale care atacă o barcă mică pe un râu.
„Se fixează pe țintă și deja o capturează”, i-a spus militarul ministrului. „Chiar dacă există o pierdere a controlului, acesta va dirija drona spre ea”.

Belousov a declarat că două detașamente echipate cu drone cu inteligență artificială sunt deja desfășurate în estul Ucrainei, precum și în regiunile Belgorod și Kursk din Rusia, unde trupele luptă pentru a ejecta trupele ucrainene care au organizat o incursiune surpriză peste graniță în luna august. „Băieții luptă, și luptă cu mare succes”, a declarat Belousov.

Ministerul a declarat că intenționează să formeze și să doteze încă cinci unități pentru a efectua astfel de misiuni cu drone „24 de ore din 24”. Belousov a spus că soldații trebuie să fie instruiți în consecință.

Președintele Vladimir Putin a declarat luna trecută că Rusia a crescut producția de drone de aproximativ 10 ori, până la aproape 1,4 milioane de unități în acest an.

Ucraina a utilizat, de asemenea, drone pe scară largă în timpul războiului, inclusiv pentru a ataca obiective militare și instalații energetice de pe teritoriul Rusiei. Un astfel de atac a provocat luna trecută o explozie de mărimea unui cutremur la un important arsenal de arme din regiunea rusă Tver, la vest de Moscova.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord acuză Coreea de Sud că răspândește manifeste din drone deasupra Phenianului

Rusia a atacat cu rachete balistice Odesa. Patru oameni au fost uciși

Putin se întâlnește pentru prima dată cu președintele Iranului într-o „întrevedere de mare importanță”

Un rus a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru că a încercat să dea foc unui birou de recrutare

Partenerii noștri