Live

Cel puțin 51 de morți și 219 răniți după un atac rus asupra unei școli și a unui spital în Poltava: „N-au avut timp să se refugieze”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Rețeaua X, colaj

Forțele rusești au lansat două rachete balistice asupra orașului Poltava, fiind ucise cel puțin 51 de persoane și alte 219 rănite, potrivit celui mai recent bilanț dat publicității de Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei.

ACTUALIZARE 20:40 Cel mai recent bilanț al bombardamentului rus asupra orașului Poltava: cel puțin 51 de persoane ucise și alte 219 rănite, conform Biroului Procurorului General al Ucrainei, informează Kyiv Independent.

ACTUALIZARE 17.00 Bilanțul victimelor atacul rus cu rachete balistice a crescut la 47 de morți și 206 răniți, potrivit informațiilor date publicității de prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, informează BBC News.

Soția președintelui ucrainean a descris atacul drept o „tragedie” și a spus că Rusia „ne ia mereu cel mai valoros lucru - viața”.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ. Rusia a lovit o școală și un spital învecinat. Atacul rusesc a distrus parțial clădirea Institutului Militar de Comunicații, potrivit lui Volodimir Zelenski, scrie The Kyiv Independent

Intervalul de timp între alarmă și sosirea rachetelor mortale a fost atât de scurt încât i-a prins pe oameni în timpul evacuării spre adăpostul anti-bombă”, a declarat Ministerul Apărării.

Multe persoane sunt prinse sub dărâmături, în timp ce salvatorii și medicii continuă să lucreze la fața locului. Până în jurul orei 14:00, ora locală, serviciile de urgență au salvat 25 de persoane, dintre care 11 au fost scoase de sub dărâmături, conform declarației ministerului.

„Transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor. Această tragedie este încă o dovadă a vicleniei inamicului, care nu se oprește de la nicio crimă pentru a încerca să intimideze ucrainenii”, a mai precizat ministerul. „Îndemnăm pe toată lumea să rămână calmă și să aibă încredere doar în sursele oficiale de informații. Orice speculație pe tema acestei tragedii este inacceptabilă”.

Volodimir Zelenski a mai precizat că a dispus să fie făcută o anchetă asupra împrejurările în care a avut loc atacul asupra Poltavei.

Regiunea Poltava se află în centrul Ucrainei și este o țintă frecventă a atacurilor rusești cu drone și rachete.

 

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Thailanda a fost atacată de un piton în timp ce era în casă și a fost salvată după două ore

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Mai mulți indieni povestesc cum au fost păcăliți să lupte pentru Rusia. „A fost rapid: câteva semnături, fotografii și eram pe front”

Partenerii noștri