Live

Rusia a lansat un atac masiv cu drone și rachete. 22 de aparate de zbor au fost doborâte

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a lansat un nou atac cu drone și rachete. Foto: Profimedia

Armata lui Putin a lansat un atac cu drone de diferite timpuri în noaptea de 17 octombrie. Cel puțin 56 de aparate de zbor fără pilot au fost detectate de apărarea ucraineană, dintre care 22 au fost doborâte, transmite presa de la Kiev.

„22 de drone ale inamicului au fost doborâte ca urmare a eforturilor apărării antiaeriene din regiunile Sumî, Kiev, Poltava, Cernăuți, Jitomir, Mykolaiv, Cercasî, Odesa și Ternopil”, transmit Forțele Aeriene Ucrainene.

Reposponsabilii de la Kiev declară că două drone au părăsit spațiul aerian ucrainean și s-au îndreptat către Belarus. Alte 27 de drone au fost „pierdute” datorită războiului electronic al forțelor de apărare ucrainene”. 

Oficialii de la Kiev mai transmit că cinci drone au lovit infrastructura din apropierea liniei frontului.

Din datele prezentate de ucraineni, rușii au lansat rachetele și dronele din mai multe orașe, printre care Kursk, Oryol și Primorsko-Ahtarsk.

În contracararea atacului au fost implicate avioane, trupe, rachete antiaeriene, unități de război electronic și grupuri mobile de foc ale Forțelor Aeriene, mai transmit oficialii ucraineni.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Armata ucraineană testează noua corvetă Hetman Ivan Mazepa. Prima aterizare a unui elicopter SH-60 Seahawk pe punte

Geoană, întrebat ce rezultate a avut vizita lui la Moscova din 2009: „Niciunul. N-am câștigat Președinția României, deci niciunul”

Rusia vrea să interzică utilizarea serviciului SpeedTest de la Ookla. Ce bănuiește FSB că s-ar putea întâmpla

Strategia lui Putin este epuizarea Ucrainei, crede ISW. Pe de altă parte, stocurile sovietice ale Rusiei se epuizează în ritm accelerat

Partenerii noștri