Live

Rogozin: Rusia va pune în funcţiune 50 de noi rachete nucleare Satan 2

Data publicării:
Imagini de la un test al rușilor cu o rachetă balistică intercontinentală RS-28 Sarmat („Satan 2”) Foto: Profimedia Images

Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul acestei toamne, a anunțat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Rachetele Sarmat - cunoscute în terminologia NATO sub denumirea de „Satan 2” - urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a declarat Dmitri Rogozin pentru agenţia de presă Interfax, preluată de dpa, potrivit Agerpres.

Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta până la 15 focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a lansa ameninţări împotriva Occidentului în contextul războiului din Ucraina.

Racheta ar putea depăşi toate tipurile de apărare şi ar determina naţiunile „să se gândească de două ori” când ameninţă Rusia, a spus Putin atunci.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spune NATO despre noua rachetă folosită de Rusia în Ucraina

Atacuri ruseşti asupra unor substaţii ale centralelor nucleare. „Riscul unor accidente este incredibil de mare”

Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare

Deputații ruși au aprobat o creștere impresionantă a cheltuielilor militare anul viitor. Care este procentul alocării

Partenerii noștri