Live

Riabkov avertizează SUA că ar putea să se confrunte cu „consecințe fatale” dacă permit Ucrainei să lovească teritoriu rus cu armele lor

Data publicării:
Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov. Foto: Profimedia Images

Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov a declarat luni că SUA pot să se confrunte cu „consecințe fatale” dacă ignoră avertismentele Moscovei de a nu permite Ucrainei să folosească armele americane pentru a lovi teritoriul rus.

Riabkov a comentat asupra deciziei președintelui american Joe Biden pe care a luat-o săptămâna trecută de a aproba folosirea de către Ucraina a armelor primite de la Washington pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei care au vizat loviturile din regiunea Harkov a Ucrainei.

„Aș vrea să avertizez liderii americani asupra calculelor greșite care ar putea să aibă consecințe fatale. Din motive necunoscute, ei subestimează seriozitatea pe care un răspuns ar putea să îl aibă”, a declarat Riabkov către agenția de presă RIA, potrivit Reuters.

Acesta a făcut referire la comentariile pe care le-a făcut Vladimir Putin săptămâna trecută, care a spus că statele NATO se joacă cu focul și riscă un conflict global mai mare, fiind unul dintre avertismentele pe care le-a dat Moscova asupra unei escaladări serioase.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a declarat săptămâna trecută că NATO are dreptul să ajute Ucraina, iar acest lucru nu a făcut ca NATO să fie parte din conflict.

Volodimir Zelenski a declarat că Kievul mulțumește SUA pentru că le-a permit să folosească armamentul trimis de Washington în regiunea Harkovului, însă a adăugat că asta nu este suficient. Ucraina a argumentat de mai multe ori faptul că restricțiile asupra folosirii armelor occidentale i-a limitat serios abilitatea de a se apăra.

Agenția rusă de știri a citat din Riabkov, acesta spunând că încercările Kievului de a ataca sistemele radar ale Rusiei ar putea să fie contracarate, iar Moscova ar putea să răspundă asimetric la acești pași.

O sursă din Kiev a spus săptămâna trecută că o dronă ucraineană a avut ca țintă un radar cu rază lungă de acțiune aflat în Rusia, care face parte din echipamentul rusesc care poate detecta dacă este sau nu sub amenințare nucleară.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro

Dmitro Cistilin, colaborator al spionilor ruși, reținut în Moldova, a fost extrădat în Ucraina: ce acuzații îi aduce Kievul și ce riscă

Secretarul General al NATO: Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse

Până în luna martie, piloții ucraineni vor zbura pe avioanele de luptă franceze Mirage 2000

Partenerii noștri