Live

Pui cu superbacterii, în magazine. O analiză la nivel european ridică din nou problema folosirii antibioticelor în ferme

Data actualizării: Data publicării:
Puiul ieftin vândut în supermarketuri cu prețuri reduse din Europa prezintă riscuri pentru sănătatea umană. Foto: Guliver/GettyImages

Puiul ieftin vândut în supermarketuri cu prețuri reduse din Europa prezintă riscuri pentru sănătatea umană, potrivit unui raport al unui ONG german. 

În raport se arată că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din UE.

Au fost analizate produse cumpărate din Franța, Germania, Polonia, Olanda și Spania, precum și luate direct de la producători.

Cea mai contaminată carne a fost cea produsă de o companie germană, urmat de un grup alimentar francez și de unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Oamenii se pot contamina cu aceste superbacterii dacă nu se spală după ce pun mâna pe pui sau dacă nu îi gătesc suficient de bine. Autorii raportului cer Uniunii Europene să limiteze folosirea antibioticelor în fermele de animale.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O singură țigară fumată scurtează viața cu 20 de minute, potrivit unui nou studiu. Câte zile de viață pierde pe an un fumător

Avertisment: Inteligența Artificială va putea fi folosită pentru a manipula utilizatorii online să ia decizii

Hobby-ul retro care vă poate face fericiți, potrivit oamenilor de știință

Programul magazinelor de Revelion 2024-2025. Până la ce oră poți face cumpărături pentru Anul Nou

Partenerii noștri