Live

Panică în gara din Hamburg, provocată de un posibil virus periculos. Un peron a fost izolat

Data publicării:
Tren de mare viteză ICE, al Deutsche Bahn. Foto: Profimedia Images

Un peron al gării a fost izolat în gara centrală din Hamburg, din nordul Germaniei, pe fondul temerilor că un pasager al unui tren ar fi putut ajunge cu un virus periculos. Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru tabloidul Bild că bărbatul și prietena sa au dezvoltat simptome asemănătoare gripei într-un tren de mare viteză din Frankfurt, relatează BBC.

Purtătorul de cuvânt a declarat că aceștia au venit din străinătate, unde au tratat un bărbat care a dezvoltat ulterior o boală infecțioasă, fără a oferi detalii despre boală. 

Nu a fost clar ce era în neregulă cu ei, dar bărbatul, care ar fi fost student la medicină, nu avea febră.

Site-ul Morgenpost din Hamburg a declarat că aceștia au sosit la Frankfurt din Rwanda miercuri dimineața. 

O echipă de polițiști și pompieri s-a deplasat la gară, iar bărbatul și prietena sa au fost duși apoi la o clinică de specialitate. Platforma patru a fost închisă pentru o perioadă înainte de a i se permite redeschiderea.

Țara din Africa de Est se luptă în prezent cu o epidemie de virus Marburg, Opt persoane au murit până în prezent în această epidemie.

Virusul Marburg, care nu se transmite pe calea aerului, poate fi transmis prin expunerea la lilieci și între oameni prin fluidele corporale, prin sex neprotejat și contact cu răni.
Virusul produce febră, dureri de cap, vărsături și diaree. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în medie, virusul Marburg ucide jumătate dintre persoanele pe care le infectează.

Acesta a fost identificat pentru prima dată în 1967, când lucrători în laborator au fost infectați cu un agent infecțios necunoscut anterior, mai întâi în Marburg și Frankfurt, în Germania, și apoi în Serbia.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul Germaniei, după atacul Iranului asupra Israelului. „Riscă să dea foc”

Parlamentari germani amenință cu scoaterea în afara legii a partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD)

Germania accelerează expulzările de migranți ilegali către Turcia. Ankara ar fi pregătită să accepte până la 500 pe săptămână

INSP: 73 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile în ultimele 4 luni, cele mai multe în București. Nouă pacienți au murit

Partenerii noștri