Live

O tânără din Israel spune că a reușit să supraviețuiască atacului Hamas stând ascunsă timp de 7 ore sub cadavre

Data actualizării: Data publicării:
Lee Sasi FOTO: Instagram/ Lee Sasi

O tânără care era la festivalul organizat în sudul Israelului atunci când militanții Hamas s-au infiltrat printre spectatori și au început să îi ucidă sau să-i răpească a reușit să supraviețuiască stând ascunsă timp de șapte ore sub cadavrele celor omorâți în atac.

Lee Sasi a participat la festivalul care a durat toată noaptea și care a atras aproximativ 3.000 de spectatori, majoritatea tineri israelieni. Hamas și-a lansat atacul surpriză sâmbătă dimineață, iar mai mulți participanți au început să alerge pentru a-și salva viața și s-au adăpostit în livezile din apropiere. Focurile de armă au răsunat ore în șir.

Sasi și alți aproximativ 35 de tineri se adăpostiseră într-un adăpost antiaerian când au fost descoperiți de luptătorii Hamas, care au început să tragă focuri de armă în buncăr la întâmplare.

Lee Sasi s-a numărat printre cele 10 persoane care au supraviețuit atacului înfiorător ascunzându-se sub cadavre ore în șir, potrivit mesajelor pe care i le-a trimis unei prietene și care au ajuns la jurnalista israeliană Natasha Raquel Kirtchuk Gutman de la postul tv i24news. Gutman a postat mesajele pe contul ei de Instagram.

Citește și: După ce au ucis o tânără germană și i-au plimbat trupul dezbrăcat în Gaza, luptătorii Hamas i-au luat cardul și s-au dus la cumpărături

Supraviețuitoarea i-a trimis prietenei sale și un videoclip înfiorător în care se văd oameni înghesuiți într-un spațiu îngust, unii ascunși sub trupurile celor uciși.

În mesaje, Sasi îi spune prietenei că, inițial, în adăpostul antiaerian se aflau între 30 și 35 de persoane, dar șapte ore mai târziu, când a fost salvată, doar 10 mai erau în viață. Îi subliniază prietenei cum a reușit să supraviețuiască: „Da (am supraviețuit - n.n.), după 7 ore de stat ascunsă sub cadavre, în adăpostul antiaerian”.

„Nu glumesc”, a adăugat ea, și i-a trimis prietenei o fotografie cu mai multe cadavre puse unul peste altul.

Tânăra a mai povestit că, după estimarea ei, o mie de gloanțe au fost trase în adăpost, în timp ce tinerii aflați în interior încercau să se salveze. „Au început să tragă și să arunce grenade în adăpostul care nu avea uși. 15 grenade și 1000 de gloanțe trase”.

Potrivit mesajelor ajunse la jurnalista israeliană, Sasi a reușit să-și contacteze rudele, care au trimis o echipă formată de foști soldați care au salvat-o pe ea și pe celelalte persoane care au supraviețuit.

Am fost norocoși. Am avut parte de un miracol”, a mai spus ea.

Sunt deja peste 3.000 de morți de ambele părți în cele patru zile de când a început conflictul în Orientul Mijlociu. De asemenea, zeci de ostatici sunt în mâinile teroriștilor Hamas, care amenință că-i omoară la fiecare atac al Israelului în Gaza.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scenariul incredibil prezentat de saudiți: Hassan Nasrallah a fost marcat cu o substanță pentru a fi localizat

100.000 de persoane au fugit din Liban în Siria, după bombardamentele israeliene

Liderul Hamas din Liban a fost ucis, anunță organizația, în timp ce Israelul a reluat raidurile

Ce lideri Hezbollah au fost uciși până acum și cine îi va succeda lui Hassan Nasrallah

Partenerii noștri