Video O mamă, copiii ei și o bătrână au fost salvați în Turcia la 9 zile după cutremur. Salvatorii folosesc o tehnologie avansată de la NASA
După nouă zile și jumătate de la cutremur, o mamă și doi copii și o femeie de 74 de ani au fost salvați în două dintre orașele distruse din Turcia. Căutările continuă și cu sprijinul unei tehnologii de la NASA bazată pe un radar care poate detecta bătăile inimii și respiraţia.
Atenție, materialul video conține imagini care vă pot afecta emoțional
3 persoane, scoase vii de sub dărâmături în Turcia, la 11 zile după cutremur
O pisică și un câine ținându-și de cald unul altuia în ruinele din Turcia
Imagini dramatice cu salvatorii care încearcă să scoată oameni de sub tone de moloz
Șeful salvatorilor români din Turcia a povestit momentul în care au găsit un copil decedat
Mărturia unei românce stabilite în Turcia: „Orașele mari sunt orașe-fantomă acum”Mărturia unei românce stabilite în Turcia: „Orașele mari sunt orașe-fantomă acum”
Care este diferența între cutremurele din Turcia și cele care se produc în Vrancea
Cutremur în Turcia. Ambasadorul României: Nu avem informații cu privire la români afectați de cutremur
Nou cutremur devastator în Turcia
O mamă și doi copii au fost salvați în Turcia după ce au stat îngropați în moloz 228 de ore, adică nouă zile și jumătate, în orașul Antakya. Toți trei au fost transportați la cel mai apropiat spital.
Aproape în același timp, din alte ruine din oraș era scos un băiat de 13 ani, pe nume Mustafa.
La Kahramanmaraş, aproape de epicentru, a fost scoasă din ruine o femeie de 74 de ani, după 227 de ore. În timp ce era dusă pe targă la ambulanță, salvatorii s-au luat în brațe și au aplaudat de bucurie că au mai salvat o viață.
Câteva ore mai devreme, o femeie de 42 de ani a fost scoasă dintre ruinele blocului în care locuia. Salvatorii s-au chinuit să înlăture cu grijă fiecare bucată de beton pentru a ajunge la femeia care era rănită.
Salvatorii din Turcia și Siria folosesc o tehnologie NASA pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături. Aceasta se bazează pe un radar cu microunde pentru a detecta chiar şi cele mai mici mişcări ale corpului determinate de procese precum bătăile inimii sau respiraţia. De asemenea, NASA furnizează date obţinute din spaţiu care pot fi de folos echipelor de intervenţie care acționează în Turcia și Siria.
Editor : D.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News