Un cutremur de magnitudine 5,9 a avut loc în estul Turciei

Data publicării:
Cutremur. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images
Cutremur. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs miercuri în provincia Malatya din estul Turciei, a declarat autoritatea pentru dezastre şi situaţii de urgenţă a ţării, AFAD, informează Reuters. Seismul s-a produs la ora locală 10:46 (aceeași cu ora României). Deocamdată, nu au fost raportate pagube sau victime, informează News.ro.

Centrul Seismologic European Mediteranean a evaluat că seismul a avut o magnitudine de 6,1 şi s-a produs la o adâncime de 9 km sub pământ, în timp ce americanii de la USGS au înregistrat un seism cu magnitudine de moment 6, la o adâncime de 10 km, cu epicentrul la 18 km vest de Doganyol.

Două cutremure devastatoare au avut loc la 6 februarie 2023 în sud-estul Turciei. Un seism cu magnitudinea 7,7 a lovit la primele ore ale zilei, urmat de o altă mișcare telurică cu magnitudinea 7,6. Peste 53.000 de persoane au murit doar în Turcia, potrivit datelor guvernului turc, şi circa 6.800 în Siria vecină. Cartiere întregi s-au prăbușit atunci, din cauza slabei rezistente a construcțiilor ridicate în urma mai multor derogări de la normele de siguranță.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri