Live

O femeie din Turcia care a criticat blocarea Instagram a fost condamnată la închisoare, pentru insultă adusă președintelui

Data publicării:
Singura vină a femeii e că ar fi răspuns, pe stradă, la un sondaj de opinie. Foto: Profimedia

Un tribunal turc a ordonat arestarea unei femei sub acuzaţia de incitare la ură şi insultă adusă preşedintelui, după ce a criticat blocarea platformei Instagram, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Turcia a blocat accesul la Instagram pe 2 aprilie pentru că nu a respectat "legile şi regulile" Turciei şi sensibilităţile publicului. Interdicţia a fost ridicată sâmbătă, după ce aplicaţia Meta a fost de acord să coopereze cu autorităţile pentru a răspunde preocupărilor guvernului.

Turcia. Ghinionul te poate lovi pe stradă

Într-un material video postat pe canalul YouTube săptămâna trecută, când aplicaţia era încă blocată, femeia a fost unul dintre mai mulţi trecători de pe stradă care au fost întrebaţi ce părere au despre interzicerea Instagram.

"Este greşit. Preşedintele nu poate interzice Instagram când doreşte", a spus femeia. Ea l-a criticat pe preşedintele Erdogan şi pe cei care au susţinut interdicţia.

Arestarea de luni, dispusă de un tribunal din oraşul Izmir din vestul Turciei, a venit după ce autoritatea turcă de supraveghere din domeniul audiovizualului RTUK a criticat interviurile stradale din social media, afirmând că "manipulează opinia publică".

Blocarea accesului la Instagram a venit după ce un oficial turc de rang înalt a acuzat platforma de social media că a blocat postările care exprimau condoleanţe pentru asasinarea la Teheran a lui Ismail Haniyeh, liderul grupării palestiniene Hamas.

Totuși, autoritățile de la Ankara nu au oferit nici până acum un motiv oficial pentru blocarea aplicației.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Occidentul finanțează armata lui Putin prin creșterea achizițiilor de combustibil ieftin rusesc (Politico)

Presa rusă de stat, interzisă pe Facebook, Instagram și WhatsApp. Anunțul Meta

O femeie din Iași a primit acordul judecătorilor să intre cu forța în apartamentul unei vecine pentru a face curățenie

Erdogan îi cere lui Putin să „returneze” Ucrainei peninsula Crimeea. „Sprijinul pentru independența Ucrainei este de neclintit”

Partenerii noștri