Noua armă de temut a viitorului
Ne îndreptăm rapid spre o nouă generație de arme de atac aerian: roiurile de drone autonome. Cel puțin așa cred experții militari, care avertizează că pericolul este la fel de uriaș ca potențialul de dezvoltare al acestei tehnologii. Dovadă, atacul devastator din luna septembrie asupra instalațiilor petroliere ale Arabiei Saudite.
Primul portavion de drone din Europa se construiește la Galați
„Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici”. Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României
Olanda trimite în România trei drone de recunoaștere
Primarul din Galați, enervat pe mesajele Ro-Alert
Dronele care au căzut în România sunt drone kamikaze Shahed
Arafat, despre adăposturile construite în Delta Dunării
Ciolacu: Nu ne atacă nimeni, oameni buni
Explozii la granița României
Premieră națională în Sinaia: O dronă va ajuta turiștii rătăciți pe munte
Următorul pas e mai aproape decât ne-am închipui. Sunt de grupuri de drone organizate în escadrile, care se coordonează singure, independent de voința umană și acționează în grup.
Firește, ele au o serie de funcții preinstalate, bazate pe modul de deplasare al stolurilor de păsări, de exemplu. Dotate cu senzori care le permit să comunice între ele, dronele își pot transmite ordine unele altora.
Potențialul este enorm, de la identificarea și izolarea unor ținte acolo unde soldații nu au acces sau ar risca să pice într-o ambuscadă, la distrugerea unor facilități civile și militare, cu riscuri minime de eșec.
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News