Live

Noua armă de temut a viitorului

Data publicării:

Ne îndreptăm rapid spre o nouă generație de arme de atac aerian: roiurile de drone autonome. Cel puțin așa cred experții militari, care avertizează că pericolul este la fel de uriaș ca potențialul de dezvoltare al acestei tehnologii. Dovadă, atacul devastator din luna septembrie asupra instalațiilor petroliere ale Arabiei Saudite.

Următorul pas e mai aproape decât ne-am închipui. Sunt de grupuri de drone organizate în escadrile, care se coordonează singure, independent de voința umană și acționează în grup.

Firește, ele au o serie de funcții preinstalate, bazate pe modul de deplasare al stolurilor de păsări, de exemplu. Dotate cu senzori care le permit să comunice între ele, dronele își pot transmite ordine unele altora.

Potențialul este enorm, de la identificarea și izolarea unor ținte acolo unde soldații nu au acces sau ar risca să pice într-o ambuscadă, la distrugerea unor facilități civile și militare, cu riscuri minime de eșec.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Depozitele de combustibil ale aeroportului din orașul rusesc Engels, în flăcări după un atac al dronelor ucrainene

Tîvăr, despre dronele ruseşti căzute în țara noastră: România nu este în pericol de a fi atacată cu bună ştiinţă

Armata română cumpără din Israel o soluţie avansată de combatere a dronelor. Cât costă un sistem C-UAS și ce știe să facă

Momentul în care dronele ucrainene distrug sisteme Panțîr. „Soldații noștri continuă să transforme echipamentele rusești în fier vechi”

Partenerii noștri