Live

Video Netanyahu nu cedează şi anunţă că Israelul trebuie să controleze coridorul Philadelphi din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a sfidat protestele de acasă și criticile aduse de președintele SUA Joe Biden, promițând că Israelul nu va renunța la controlul asupra unui coridor strategic de-a lungul graniței Gaza-Egipt, scrie The Guardian.

Într-o conferință de presă, prim-ministrul israelian a spus că obiectivul principal este controlarea coridorului Philadelphi de-a lungul graniței Fâșiei Gaza cu Egiptul și a reiterat o poziție a sa care a este un obstacol în încheierea unui acord de încetare a focului.

„Israelul nu va accepta masacrarea a șase ostatici, Hamas va plăti un preț greu”, a declarat Netanyahu, stând în fața unei hărți de dimensiuni mari a Fâșiei Gaza. „Axa răului condusă de Iran are nevoie de coridoarele Philadelphi... Israelul trebuie să le controleze”, a mai spus el.

Declarațiile lui Netanyahu au venit la câteva ore după ce președintele SUA s-a întâlnit cu principalii săi consilieri privind conflictul din Gaza și le-a spus reporterilor că nu crede că premierul israelian face suficient pentru a asigura un acord de încetare a focului cu Hamas.

Afirmațiile lui Netanyahu au venit după protestele din acest weekend și o grevă generală de luni, declanșate de descoperirea trupurilor a șase ostatici în Gaza. Zeci de mii de israelieni au demonstrat împotriva modului în care guvernul gestionează războiul din Gaza și eforturile de a elibera zeci de ostatici care rămân în captivitate.

Aripa armată a Hamas a declarat luni că ostaticii se vor întoarce în Israel „în sicrie” dacă presiunea militară va continua, avertizând că au fost date „noi instrucțiuni” militanților care păzesc captivi dacă trupele israeliene se vor apropia.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bulgaria investighează o companie care ar avea legături cu vânzarea de pagere către Hezbollah

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Partenerii noștri