Live

Ministrul britanic de externe: „Amenințarea nucleară iraniană este mai avansată ca niciodată”

Data publicării:
Ministrul de externe britanic James Cleverly. Foto: Profimedia Images

Ministrul de externe britanic James Cleverly a avertizat că ameninţarea din partea programului nuclear iranian este „mai avansată ca niciodată”, transmite sâmbătă dpa.

În cadrul unei conferinţe privind securitatea organizată în Bahrain, Cleverly a acuzat regimul de la Teheran de răspândirea distrugerii şi a unei băi de sânge în întreaga lume.

El a avertizat că armele livrate de Iran ameninţă securitatea în Orientul Mijlociu şi în afara acestei regiuni, dând ca exemplu al influenţei Teheranului atacurile ruseşti cu drone fabricate în Iran împotriva infrastructurii civile din Ucraina.

Armele furnizate de Iran ameninţă întreaga regiune. Astăzi, programul nuclear iranian este mai avansat ca niciodată, iar regimul a recurs la vânzarea către Rusia de drone înarmate care ucid civili în Ucraina, a subliniat şeful diplomaţiei britanice.

El a reafirmat că Londra este decisă să lucreze împreună cu ţările prietene pentru a contracara ameninţarea iraniană, a interzice traficul cu arme convenţionale şi a împiedica regimul să achiziţioneze o capabilitate de arme nucleare.

Citește și: Iranul anunţă că a produs o rachetă balistică hipersonică

Editor : M.D.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iranul a trimis Rusiei rachete cu rază scurtă de acțiune, însă nu și lansatoarele necesare. Ce poate ascunde decizia

Ultrabogaţii din Marea Britanie ameninţă cu plecarea în masă, pentru că guvernul vrea să elimine o regulă veche de 200 de ani

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Hackeri iranieni au furat documente interne ale campaniei lui Trump și le-au trimis echipei lui Biden (FBI)

Partenerii noștri