Live

Miniştrii de externe din UE au adoptat un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei

Data publicării:
Foto: Profimedia

Miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au adoptat noi măsuri punitive pentru a contracara eludarea sancţiunilor şi a împiedica Rusia să obţină tehnologie occidentală pentru fabricarea de arme.

Încă 69 de persoane şi 47 de entităţi legate de invazia rusă împotriva Ucrainei au intrat acum sub incidenţa sancţiunilor, cu îngheţarea activelor şi, în cazul persoanelor, cu interdicţia de a călători în Uniunea Europeană, scrie Agerpres, preluând dpa.

Pentru prima dată, noua serie de sancţiuni vizează de asemenea sectorul rus de gaz natural lichefiat, sector de mai multe miliarde de dolari.

Aceste măsuri punitive interzic unor porturi precum Zeebrugge din Belgia să transporte gaz natural lichefiat rusesc către ţări în afara Uniunii Europene, după o perioadă de tranziţie de nouă luni.

De asemenea, este vizată aşa-numita „flotă din umbră” a preşedintelui rus Vladimir Putin, folosită pentru a eluda sancţiunile şi formată din 27 de nave specifice.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medvedev se laudă că Rusia recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi: „Nu ducem lipsă de militari. Obiectivul e îndeplinit”

Fiii unui preot rus au fost condamnați la închisoare după ce au încercat să se alăture armatei ucrainene. Motivele invocate de tineri

Răspunsul Rusiei la propunerea lui Erdogan de a media pacea în Ucraina

Rușii folosesc o nouă tactică brutală pentru a înainta și a epuiza armata Kievului. Ucrainenii o numesc "asaltul cu carne"

Partenerii noștri