Live

Un spion chinez declanșează un scandal internațional uriaș

Data actualizării: Data publicării:
Wang Liqiang, un spion chinez care a dezertat la Sydney, a acceptat să-și dezvăluie identitatea și să apară într-un interviu în presa australiană, unde a făcut dezvăluiri șocante

Autorităţile din China comandă asasinate în alte ţări şi îşi infiltrează spionii în diverse zone ale lumii. Dezvăluirile au fost făcute chiar de un spion al Beijingului, care a fugit la Sydney împreună cu familia și a acordat un interviu în presa din Australia.

Bărbatul, pe nume Wang „William” Liqiang, a fost implicat el însuşi în răpirea unor persoane și a dat detalii despre metodele folosite de chinezi. De exemplu, spionii Beijingului s-ar fi infiltrat printre protestatarii din Hong Kong şi ar fi încercat să influenţeze alegerile din Taiwan.

În timpul interogatoriilor, individul le-a oferit australienilor inclusiv numele şi gradul unora dintre spionii respectivi.

El a cerut azil politic în Australia, fiindcă e sigur că va fi ucis, dacă s-ar întoarce în ţara natală. E posibil ca acest lucru să nu-l salveze, crede un fost diplomat chinez, care spune că spionul ar trebui trimis în Statele Unite, unde ar fi mai în siguranţă.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noua mutare a Rusiei prin folosirea trupelor din Coreea de Nord lovește în egală măsură China, slăbind influența Beijingului în regiune

Regele Charles a fost huiduit și acuzat de genocid în parlamentul australian. „Ne-ai distrus pământul, nu ești suveranul meu”

Regele Charles, prima călătorie în străinătate de când a fost diagnosticat cu cancer. Cum se simte monarhul

SUA impun primele sancțiuni firmelor chineze pentru fabricarea de arme pentru războiul Rusiei în Ucraina

Partenerii noștri