Live

Pensionarul din Spania care a trimis scrisori cu explozibili la ambasadele Ucrainei şi SUA a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un pensionar spaniol a fost condamnat, marţi, la 18 ani de închisoare pentru că a trimis la sfârşitul lui 2022 o serie de scrisori-capcană la ambasadele Ucrainei şi SUA, precum şi premierului socialist Pedro Sanchez, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Audienţa naţională, tribunalul din Madrid care se ocupă de cele mai grave cazuri, l-a găsit pe Pompeyo Gonzalez Pascual, septuagenar din nordul Spaniei care se opune ajutorului acordat de ţările occidentale Ucrainei pentru a se apăra de invazia rusă, vinovat de "terorism" şi "fabricarea de dispozitive explozive".

La procesul pensionarului, în mai, ministerul public a cerut 22 de ani împotriva sa.

Bărbatul în vârstă de 76 de ani originar din Burgos (nord-est) a trimis în total şase scrisori, adresate premierului Pedro Sanchez, ministrului apărării, Margarita Robles, unei baze militare spaniole şi ambasadelor SUA şi Ucrainei.

Un paznic de la ambasada Ucrainei din Madrid a fost uşor rănit în deflagraţia produsă la deschiderea uneia din scrisori. Celelalte au fost interceptate de personalul de securitate, fără a face victime.

Tribunalul a notat în decizie că explozibilul introdus în scrisori ar fi fost "suficient pentru a produce răni mai mult sau mai puţin grave".

Pensionarul a susţinut la proces că a consultat o serie de site-uri de internet consacrate producerii de dispozitive explozive şi că a cumpărat materialele necesare, dar doar pentru a-şi satisface curiozitatea şi interesul pentru bricolaj.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Partenerii noștri