Jurnalişti Reuters condamnaţi în Myanmar la 7 ani de închisoare
Doi reporteri ai agenţiei de ştiri Reuters, care investigau masacrul musulmanilor Rohingya, au fost condamnaţi la 7 ani de închisoare în Myanmar pentru violarea de secrete de stat.
Cea mai sângeroasă zi din Myanmar
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Cei doi jurnalişti - Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani - au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare de către o instanţă din Myanmar, fiind acuzaţi că au obţinut documente secrete de stat cu intenţia de a afecta securitatea naţională.
Cei doi reporteri au fost arestaţi anul trecut pentru încălcarea legii privind secretul de stat.
La momentul arestării lor, în luna decembrie a anului trecut, reporterii lucrau la o anchetă privind uciderea a zece musulmani Rohingya într-un sat din vestul statului Rakhine, în timpul unei intervenii militare despre care agenţiile ONU au spus că a dus la strămutarea a 700.000 de Rohingya în Bangladesh, scrie news.ro.
Reporterii au spus că au fost arestaţi aproape imediat după ce au primit nişte documente într-un restaurant din nordul Yangon de la doi poliţişti pe care nu îi cunoşteau.
În luna aprilie, căpitanul de poliţie Moe Yan Neing a depus mărturie că un ofiţer a cerut subordonaţilor să îi dea documente secrete lui Wa Lone pentru a-l prinde pe reporter.
După această audiere, Moe Yan Neing a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a încălcat disciplina impusă în poliţie şi a vorbit cu Wa Lone.
Scriitori, jurnalişti şi activişti ai drepturilor omului din întreaga lume au făcut front comun pentru cei doi reporteri închişi, iar ONU şi oficiali ai mai multor ţări vestice au cerut eliberarea lor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News