Live

În ce țări își testează China vaccinurile anti-Covid. Unul dintre ele ajunge la granița României

Data publicării:
Vaccinul împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

China caută națiuni dispuse să testeze variantele de vaccin dezvoltate în laboratoarele sale. Până acum, aproximativ 10 țări de pe toate meridianele, inclusiv la granița cu România, s-au declarat de acord să facă astfel de teste.

Serbia va testa două vaccinuri dezvoltate de unităţile din Wuhan şi Beijing ale producătorului chinez CNBG, iar Pakistanul va testa candidatul unităţii din Beijing, a declarat compania pentru Reuters, potrivit Mediafax.

Setudiile de fază 3 ale CNBG vor implica 50.000 de persoane din aproximativ 10 ţări, a declarat vicepreşedintele CNBG, Zhang Yuntao. Procesele au început deja în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Peru, Maroc, Argentina şi Iordania.

Zhang a declarat că ţările şi-au exprimat interesul pentru a comanda 500 de milioane de doze combinate de vaccinuri.

CNBG este de aşteptat să poată produce 300 de milioane de doze de vaccin pe an, odată ce va actualiza tehnicile de fabricaţie, a spus Zhang.

CoronaVac, candidatul companiei Sinovac, testat în Brazilia şi Indonezia, a obţinut, de asemenea, aprobări din alte două ţări pentru studii din fază 3, a declarat Helen Yang, director senior de strategie globală şi dezvoltare de afaceri la Sinovac. Ea a refuzat să numească ţările, deoarece informaţiile sunt încă confidenţiale.

În timp ce etapa finală a studiilor este încă în desfăşurare pentru a dovedi că vaccinurile sunt sigure şi eficiente, China a autorizat deja vaccinuri de la Sinovac şi CNBG pentru utilizare de urgenţă pentru cei din grupurile cu risc ridicat, cum ar fi lucrătorii medicali.

Câteva zeci de mii de oameni au fost imunizaţi cu CoronaVac prin programul de urgenţă, a spus Yang.

Editor: B.P.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri