Live

Maia Sandu i-a acordat lui Bogdan Aurescu "Ordinul de Onoare" pentru consolidarea legăturilor bilaterale și procesul de aderare la UE

Data actualizării: Data publicării:
Maia Sandu i-a acordat "Ordinul de Onoare lui Bogdan Aurescu" Foto Twitter Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a acordat fostului ministru de Externe al României, Bogdan Aurescu, "Ordinul de Onoare" pentru implicarea sa în consolidarea relației bilaterale, dar și pentru sprijinul acordat în procesul de aderare a Moldovei la UE, potrivit unui mesaj transmis de aceasta pe Twitter.

"Mulţumesc doamnei preşedinte Maia Sandu pentru această onoare deosebită, atât pentru mine personal, cât şi pentru că reprezintă o recunoaştere a eforturilor echipei MAE în sprijinul consolidării Parteneriatului Strategic şi al integrării depline a Republicii Moldova în UE!", a scris şi Bogdan Aurescu pe Twitter.

România sprijină în permanență, prin eforturi diplomatice, dar şi prin asistenţă, parcursul european al Republicii Moldova. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în marja Summitului Comunităţii Politice Europene că aderarea la UE a Republicii Moldova este un obiectiv ce poate fi realizat în câţiva ani, „dacă toată lumea se străduieşte”, în contextul în care autorităţile de la Chişinău vor ca accederea Moldovei în UE să aibă loc până în anul 2030.  

În egală măsură, oficialii de Bruxelles sunt impresionați de elanul cu care Moldova face eforturi pentru a se adapta recomandărilor UE.

„Suntem impresionaţi de viteza” cu care Republica Moldova a răspuns la toate recomandările formulate de UE şi cum avansează în activitatea pe care o desfăşoară şi în îndeplinirea sarcinilor pe care le-a impus Comisia Europeană, a declarat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a mai subliniat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. 

Editor : Andreea Smerea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri